Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи и

...
Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи и
Коментари Харесай

Ето как действат циганите при една ПТП измама

Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия и Николай Димитров, юрист по застрахователно право разясниха в утринния блок на Bulgaria ON AIR ПТП измамите.

Тодоров изясни, че сред 5% и 10% от изплатените суми по застраховки са вследствие на осъществени измами. „ Лошото от тези обстановки е, че има потърпевши почтени жители “, съобщи той.

Адвокат Димитров изясни, че при този вид ПТП България не е водач, а водач е Италия. „ В тази порочна скица вземат участие родители, деца, дознатели, стига се и до застрахователите, техни чиновници “, сподели той.



Снимка: Bulgaria ON AIR/ Николай Димитров, юрист по застрахователно право

„ Трудно е обаче да се потвърди, че едно ПТП е симулация “, съобщи още Димитров.

Тодоров описа по какъв начин протича една такава ПТП машинация да вземем за пример в село Бресница, област Ловеч, което се намира незабавно след Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна.

„ Малко след село Бресница е село Български извор. Там има заведения за хранене и потокът от коли е доста по – огромен, само че там няма нито един потърпевш пешеходец, а в село Бресница има четирима ранени при ПТП “, изясни Тодоров.
„ При едно такова събитие дете пресякло платното и безусловно се хвърлило върху автомобил, който съвсем бил спрял. След това се появили 20-тина мургави събратя, които почнали да пищят и охкат, а на детето му нямало безусловно нищо, само че то разумно театралничело “, описа Владимир Тодоров.

„ Обикновено схемата е следната – на момента да се вземат пари от шокирания водач “, изясни той и по тази причина предложи на водачите да поставят видеорегистратори на колите си, които снимат безусловно всичко и добави, че в случай че едно такова видео се изземе по процесуалния ред, то е доказателство в съда, да не дават пари на ръка и постоянно да звънят на тел. 112.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР