Владимир Тарасенко вкара два гола, подаде за още два и

...
Владимир Тарасенко вкара два гола, подаде за още два и
Коментари Харесай

Тарасенко записа четири точки и се сби при победа на Сейнт Луис

Владимир Тарасенко вкара два гола, подаде за още два и се включи в нетипична за него ръкопашна битка при триумфа на Сейнт Луис с 8:3 против Едмънтън в мач от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Третата поредна победа усили задатъка на Блус на върха в Западната конференция на шест точки пред Уинипег.

Брейдън Шен също приключи мача с два гола и две асистенции, а Джейк Алън спря 26 удара на вратата на Сейнт Луис.

Сбиването на Тарасенко, което е едвам трето за него в 6-годишната му кариера в НХЛ, се случи във втората третина. Той се сдърпа с Мат Бенинг и го повали на леда с тежък удар с дясната ръка, което провокира бурни овации и радостни подвиквания от трибуните. Причина за битката пък беше неудачен опит за удар на Бенинг в коляното на Шен по време на игра.

Тарасенко записа за повторно през кариерата си така наречен " хеттрик на Горди Хауи " - гол, асистенция и сборичкване в един мач. Другият беше преди три години против тима на Нешвил.

Дмитрий Яскин, Скоти Ъпшал и Пол Щастни също вкараха по един гол за Сейнт Луис, а Джейдън Шуорц приключи мача с три точки, в това число и шайба номер 100 в кариерата му в НХЛ. За Едмънтън пък точни бяха Милан Лучич, Леон Драйзател и Дарнел Нърс, а Кам Талбът беше изваден от игра и сменен от Лоран Бросоа след едвам три отразени удара. Резервата пусна шест шайби зад себе си при 37 изстрела към вратата на Едмънтън, който е с цели 17 точки зад Сейнт Луис в Западната конференция.

Ванквуър се изравни по точки с третия в Тихоокеанската дивизия Анахайм, откакто победи с 5:2 Филаделфия. Брок Бьозер вкара два гола във вратата на Летящите, а Даниел Седин записа гол и асистенция, с което се приближи на четири точки от границата от 1000 през дългата си кариера.

Ванкувър е с 23 точки, колкото има и Далас, само че в Централната дивизия. Звездите победиха с 3:1 Монреал, откакто Девин Шор и Джейсън Спеца вкараха голове през 59 секунди в края на втората третина. Тайлър Сегин пък постави завършек на меча с шайба на празна мрежа. Най-интересните дуели от NHL се излъчват непосредствено по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР