Владимир Спасов, прокурист на М+С Хидравлик е един от участниците

...
Владимир Спасов, прокурист на М+С Хидравлик е един от участниците
Коментари Харесай

М+С Хидравлик - мотори за над 200 млн. лева за света от Казанлък

Владимир Спасов, пълномощник на " М+С Хидравлик " е един от участниците в идната. Събитието ще се организира на 6 юли 2023 година от 10:00 ч. в Парк Хотел " Стара Загора ", Зала " Христо Танев ", ет. 2.Ако желаете да чуете от първо лице за провокациите, пред които се изправя всекидневно компанията, може да се регистрирате за наличие или гледане онлайн на, където може да откриете цялата стратегия, тематики и участници. Хидравличните мотори на българския производител се влагат в машини за земеделието, пътното строителство и впрочем на най-големите международни марки. Компанията има произвеждане и в Сърбия, две задгранични търговски компании и дистрибуция в 40 страни по света. За последните две години приходите и облагата й се удвояват, възнамерява нов зелен цех. Владимир Спасов, пълномощник на " М+С Хидравлик " е един от участниците в идната. Събитието ще се организира на 6 юли 2023 година от 10:00 ч. в Парк Хотел " Стара Загора ", Зала " Христо Танев ", ет. 2.Ако желаете да чуете от първо лице за провокациите, пред които се изправя всекидневно компанията, може да се регистрирате за наличие или гледане онлайн на, където може да откриете цялата стратегия, тематики и участници. Хидравличните мотори на българския производител се влагат в машини за земеделието, пътното строителство и впрочем на най-големите международни марки. Компанията има произвеждане и в Сърбия, две задгранични търговски компании и дистрибуция в 40 страни по света. За последните две години приходите и облагата й се удвояват, възнамерява нов зелен цех.
" Ние гледаме на бизнеса си от международна позиция като на световна корпорация. " Това написа на уеб страницата на " М+С Хидравлик ", основана в Казанлък. Компанията създава хидравлични мотори и сервоуправления (кормилни управления), откъдето идва и името й. Дели трето-четвърто място в света при хидравличните орбитални мотори по информация на прокуриста на предприятието Владимир Спасов. Конкурентите й са няколко американски, един датски и един италиански производител, като на пазара има и голям брой китайски компании.
Продажби на всички континенти
" Със сигурност " М+С " е световен състезател на пазара на хидравлични произведения ", споделя Владимир Спасов. Производството е основано върху 62 дка в Казанлък и общо 12 дка в близките села Ягода, Ветрен и Елхово. Компанията има и индустриално дружество в Сърбия - Lifam Hidravlika. Там се вършат кормилни ръководства и клапани, които се употребяват като аксесоари към главните произведения. Освен това има две лични търговски компании на двата си най-големи задгранични пазара и общо 44 дистрибутора в 40 страни. За компанията работят 1350 души.
Реклама
Около 70% от продукцията се продава в Европа, 11-12% в Съединени американски щати и Канада. Следват Азия, Австралия, Южна Америка и Южна Африка. Най-големият пазар е италианският, за който отиват 17% от изделията. През март " М+С " Oleotecno Hydraulic Components Srl. В тази връзка Спасов изяснява, че " когато делът на една комерсиална компания надвиши 10%, е добре да имаш някакво присъединяване в контрола на активността й ".

Втори по значителност е пазарът в Германия с 8.5% дял от производството. За да го развият, преди осем години във Франкфурт отварят лична комерсиална компания. В резултат за четири години делът на немския пазар се утроява.

Войната на Русия в Украйна се отразява извънредно отрицателно на бизнеса на компанията по линия и на доставките, и на продажбите. Двете страни са основни за производството на недопечен чугун и стомана за Европа, тъй че на " М+С " се наложило бързо да се преориентират към различни материали. Освен това поради глобите против Русия спрели доставките си за този голям пазар на трактори, комбайни и други селскостопански машини.
Производството е основано върху 62 дка в Казанлък (на снимката) и общо 12 дка в близките села Ягода, Ветрен и Елхово. Възможностите на рецесиите
" Убеждението ми е, че във всяка рецесия би трябвало да се търсят благоприятни условия. И това, което ни направи доста мощни, е, че във всички предходни рецесии не спирахме на едно място и търсехме нови благоприятни условия ", изяснява Спасов. Самият той е пълномощник на компанията от 10 години, работи в нея от 23 години и е минал по цялата йерархична стълбица, преди да стане управител.
Реклама
При неотдавнашната рецесия във веригата на доставки да вземем за пример от " М+С " съумяват да си обезпечат материали за работа - купували авансово и търсели различни решения. Това им разрешава да откликват на търсенето във всеки миг и да завоюват сензитивен пазарен дял за сметка на съперниците си. И през последните сложни години развиват планове, за каквито до неотдавна единствено мечтаели. Започнали постоянни доставки в и. Увеличили сензитивно продажби към. Стартирали доставки към. Тоест почнали да работят по-плътно с световните водачи в секторите, към които е насочена продукцията им - селското стопанство, пътностроителната техника, минната промишленост, металообработване, дървообработване, хранителна промишленост и други Изделията им се употребяват напълно за цивилни цели.

Хидравличните мотори се въртят по-бавно от електрическите, само че реализират огромна мощ. Намират приложение за трактори, комбайни, мотокари, електрокари, миниескаватори - т.е. при машини със скорост до 60 км/ч. А орбитални на езика на машиностроенето се назовават произведения, при които колело с външни зъби се върти във закрепено колело с вътрешни зъби.
" Това, което ни прави толкоз мощни, е че изделията ни се ползват в доста разнообразни сфери, което дава опция за диверсифицираме риска в активността ни ", споделя Владимир Спасов, пълномощник на " М+С Хидравлик " Фотограф: Цветелина Белутова Много браншове - по-малък риск
" Това, което ни прави толкоз мощни, е, че изделията ни се ползват в доста разнообразни сфери, което дава опция да диверсифицираме риска в активността ни. Когато един бранш е в рецесия, подчертаваме на различен, с цел да компенсираме възможния спад ", споделя Владимир Спасов.

На този стадий пазарната обстановка е доста удобна и продажбите им нарастват във всички браншове, в които работят. Последните две години " чупят връх след връх ". За 2022 година да вземем за пример приходите на компанията са 221 млн. лв., което е двойно повече спрямо 2020 година, когато са 110 млн. лв.. Печалбата нараства от 15 млн. на 39 млн. лв. за интервала. А тази година върви на по-високи равнища от предходната. С малко по-голям растеж спрямо другите браншове е земеделието. Покрай другите инфраструктурни планове, задвижени за превъзмогване на резултата от пандемията, имат растеж и в продажбите за пътностроителни машини.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР