Владимир Шаманов е един от близките до Путин хора, заместник-председател

...
Владимир Шаманов е един от близките до Путин хора, заместник-председател
Коментари Харесай

Руският генерал Шаманов, мародер от Чечения, заплашва с Нюрнбергски процес украински политици, журналисти и военни

Владимир Шаманов е един от околните до Путин хора, заместник-председател на парламентарната комисия по защита в Русия и някогашен главнокомандващ на съветските въздушни войски. В повече от двучасовото изявление за съветската телевизия " РБК”

Шаманов споделя, че Москва има своя тактика за цялостното премахване на украинската самостоятелност и просвета. Генералът употребява думата " болест”, говорейки за това и споделя, че " ще са нужни сред 20 и 40 години, с цел да изличат " болестта”.

На въпроса дали съветската нация е изконно обвързвана с войните, Шаманов дава отговор, че Русия е зародила въз основа на териториалното си уголемение. Сравнявайки страната с други страни, генералът споделя, че " съветското предимство е прието по цялостен свят”.

По отношение на войната в Украйна Шаманов е безапелационен, че страната би трябвало да бъде " изцяло демилитаризирана” и споделя, че този развой евентуално ще продължи към 5-10 години. " Предстои ни дълъг интервал, в който там ще бъдем единствено ние”, споделя Шаманов. Генералът изрично декларира, че " когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо”.

По думите му, редом с " демилитаризацията” ще се работи и за " денацификацията” на Украйна и " издигането на държавно управление, което не е обвързано с неонацисти”. На въпроса какви ще бъдат границите на Украйна след войната, Шаманов дава отговор, че това не е несъмнено още, тъй като е неразбираемо каква ще е настройката на популацията и до каква степен ще оказват въздействие страни като Полша, Румъния и Балтийските страни.

Шаманов споделя, че Руската Федерация не би желала да трансформира Украйна в част от своята територия, в случай че тя не се " демилитаризира” и " денацифицира”. Категоричен е обаче, че Крим е съветски, а така наречен републики в Донецк и Луганск са съдружници на Москва.

Генералът насочва и предизвестие към редица украински политици, публицисти и военни. " Няма да забравим имената им. Ще свикаме интернационален арбитражен съд, който ще бъде като Нюрнбергския процес”, споделя Шаманов. За този арбитражен съд той споделя, че се водят диалози с Китай и останалите страни от БРИКС (Бразилия, Индия, ЮАР), оповестява още Дойче веле.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР