Владимир Савов, който член на комисията за финансов надзор, отговарящ

...
Владимир Савов, който член на комисията за финансов надзор, отговарящ
Коментари Харесай

Ето за колко време можем да свалим 25% от Гражданската отговорност по системата бонус-малус


Владимир Савов, който член на комисията за финансов контрол, отговарящ за застраховането, обясни пред феновете на bTV идното въвеждане на системата бонус-малус. Водещият Антон Хекимян стартира диалога с въпрос дали в действителност автомобилът ще носи отговорност за провиненията на водача.
"Не. Виновен е постоянно водачът. Застраховката "Гражданска отговорност " е на автомобилистите. Целта е притежателят да мисли на кого ще я дава да я кара, тъй като е законно всеки да може да даде колата си на някого да я кара и този човек може да аргументи с нея вреди. Този собстевинк след това тези вреди остават за него като притежател и застраховащ този автомобил. Така че той би трябвало да мисли и да внимава. Второ, когато има опция елементарно да се трансферира собствеността на някой непосредствен, член на фамилията, и в случай че това ще докара до изчистване на насъбрания малус, а същия човек ще продължи да кара същата кола по този начин неразумно, системата ще губи смисъла си. За това по този начин е планувано да се резервира малуса на колата ", изясни Савов.
"Първо, всяка договорка е свободно да изберете каква да е. Винаги можете да си изберете и друга кола. Тази информация ще бъде налична и ще се вижда всяка кола каква история има и какъв малус. Ще имате номера на рамата на тази кола. И както в този момент по номера можете да разберете дали има "Гражданска отговорност " платена, по този начин по рамата ще можете да видите какъв е на новата ви кола бонуса или малуса ", сподели още специалистът.
"Срещаме обаче огромно съъпротивление против тази концепция. Затова мислим върху разновидности по какъв начин да стане по този начин, че при прехвърлявето сега на договорката този малус да се почиства, да се изплаща. Предвидено е за разнообразни нарушавания да се прибавят разнообразни малус точки и един лидер, в случай че си представим, че е систематичен извършител, може в много къс интервал да доближи до оптималния клас малус. При него към този момент застраховката се оскъпява много доста, като може да стигне и до 400 %. Ако има пет пъти превишаване на скоростта от по-високите, плюс някое преимущество отнето или прекосяване на червен светофар, може да събере толкоз точки и може да мине в този висок малус. Ако сме съзнателни водачи - още след първата година ще получим 10 % остсътпка, след втората, в случай че продължим по този начин, ще получим още 10, тъй че след първите две години ще имаме 20 % надолу. И останалите пет % до 25 се натрупват през идващите пет години ", изясни Савов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР