Владимир Салдо, глава на руските власти в анексираната Херсонска област,

...
Владимир Салдо, глава на руските власти в анексираната Херсонска област,
Коментари Харесай

ВСУ се готвят да форсират Днепър в Херсонска област

Владимир Салдо, глава на съветските управляващи в анексираната Херсонска област, съобщи пред РИА Новости, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се готвят да форсират Днепър в района.

 

По думите му, на десния бряг на Днепър подразделенията на ВСУ маневрират, трансформират и основават подправени позиции, трансферират жива мощ и техника и се сглобяват плавателни съдове. " Има признаци за подготовка за опит за форсиране на Днепър и прикриване на тази подготовка “, съобщи той.

 

Според него украинската войска не разполага с задоволително сили, с цел да премине сполучливо през Днепър, преди всичко, това се отнася за техника, оръжия, муниции и средства за поддръжка, само че има задоволително бойци.

 

По-рано от отчет на съветското Министерство на защитата се разбра, че огромно количество западна техника на ВСУ е дислоцирана край Херсон, което демонстрира вероятни проекти на украинските войски за форсиране на Днепър. Според него пролетното нахлуване на ВСУ може да наподобява като серия от разнопосочни удари, един или два от които ще бъдат основните.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР