Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7

...
Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7
Коментари Харесай

Путин приветства диалога между Ватикана и Руската православна църква

Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила съобщи през днешния ден, че приветства почналия разговор сред Ватикана и Руската православна черква, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На среща с държавния секретар на Римската курия кардинал Пиетро Паролин съветският президент сподели, че "общочовешките и филантропичните полезности " основават основата на връзките сред Русия и Ватикана, както и сред двете църкви.

Путин благодари от името на съветските християни за жеста на Светия трон да изпрати това лято в Русия мощи на Свети Николай. Той изрази удовлетворение във връзка уредената в Москва галерия на картини от Ватиканския музей и даде обещание следващата година във Ватикана да има галерия с съветско изкуство.

Паролин се срещна с Путин в южния съветски град Сочи след диалог през вчерашния ден с съветския патриарх Кирил. През февруари предходната година Кирил се срещна в Куба с папа Франциск, което бе пръв директен контакт сред главите на двете църкви, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР