Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7

...
Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7
Коментари Харесай

Путин влиза в президентската надпревара в Русия като независим кандидат

Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ще се кандидатира за президент не от името на партия, а като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, подсилен от публични фигури от разнообразни сфери, оповестиха организациите.

Инициативен комитет, в който влизат над 700 политици и представители на спортните и културните среди, се събра през днешния ден в Москва и единомислещо поддържа номинацията на Путин като самостоятелен претендент, показва Ройтерс, като се базира на съветските информационни организации.

Путин, който е на власт в Русия като президент или министър-председател повече от две десетилетия, разгласи предходната седмица, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат на идните президентски избори, които ще се произведат през март следващата година.

Той няма да взе участие в изборите като претендент на ръководещата партия " Единна Русия ", макар че ще има цялостната ѝ поддръжка, а като самостоятелен претендент, съобщи Андрей Турчак, почитан представител на партията, представен от РИА Новости.

Сергей Миронов, ръководител на партията " Справедлива Русия ", също бе представен да споделя, че Путин ще се кандидатира като самостоятелен претендент и че ще бъдат събрани подписи в негова поддръжка.

За 71-годишния Путин изборите са условност: с поддръжката на страната, държавните медии и без съвсем никакво публично противоречие той сигурно би трябвало да завоюва, отбелязва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Поддръжниците на Путин настояват, че той е възстановил реда, националната горделивост и част от въздействието, което Русия загуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз, и че войната му в Украйна - която Путин назовава " специфична военна интервенция " - е изцяло оправдана. 

В резултат на дългогодишните репресии против съперниците и критиците, подсилени с нови закони за " подправените вести " и " дискредитирането на армията ", критиците и съперниците на войната получиха дълги присъди в затвор или избягаха в чужбина на фона на непрекъснато свиващото се пространство за инакомислие в страната, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР