Владимир Путин спечели президентските избори в Русия със 76% от

...
Владимир Путин спечели президентските избори в Русия със 76% от
Коментари Харесай

Путин спечели най-голямата си изборна победа

Владимир Путин завоюва президентските избори в Русия със 76% от гласовете, което е най-убедителната му победа до момента. Това сочат резултатите от обработката на 90 на 100 от протоколите на изборните комисии. Избирателната интензивност е била 67 на 100.

Близо 55 млн. гласоподаватели са дали гласа си за Путин, което значи, че той ще е президент на Русия до 2024 година, когато ще навърши 71 години.

На журналистически въпрос дали ще се състезава за още един президентски мандат след 2024 година той отговори: " Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, до момента в който стана на 100 години? Не, не! "

На второ място е претендентът на комунистите Павел Грудинин с 12% поддръжка и Владимир Жириновски с 5.8%.

В коментар за президентските избори в Русия „ Ройтерс “ напомня, че единствено Йосиф Сталин е управлявал по-дългоот Путин. Четвъртият мандат за съветския президент идва на фона на усложнени връзки със Запада, съществени проблеми за съветската стопанската система и международна наклонност към повишение на военните разноски.

Победата на Путин пристигна при относително висока изборна интензивност, макар че изборите изглеждаха предопределени. Усещането, че съветската политика е " конкуренция с един кон " остава и по този начин гневът на хората към политическата класа в действителност постоянно е ориентиран към тези, които към този момент 18 години под една или друга форма не слизат от властта, разяснява още “Ройтерс “.

Според наблюдаващи, кръговете към Путин осъзнават добре всичко това и точно това е повода за лансирането като антисистемен претендент на ТВ водещата Ксения Собчак. Тя е посочена за по-приемлива опция от дисквалифицирания опозиционен водач Алексей Навални, който неведнъж е давал гласност на корупционни схеми по върховете на властта в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР