Владимир Путин си е купил зашеметяващо скъпа яхта на стойност

...
Владимир Путин си е купил зашеметяващо скъпа яхта на стойност
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития: Путин си купил чисто нова яхта за 250 милиона евро дни преди да започне войната

Владимир Путин си е купил зашеметяващо скъпа яхта на стойност над 250 милиона евро, като към 40 милиона от тях са дадени броени дни преди да започва войната с Украйна. Това разкрива ефектен репортаж, направен от разседващия екип на Алексей Навални, в който е включен и българина Христо Грозев. Репортажът-разследване бе оповестен във вторник, 22 август, и към този момент има близо 3 милиона гледания в другите интернет платформи. Така, до момента в който Русия обеднява с невиждани темпове поради войната на президента, той продължава да се държи като султан и да тъне в лукс, за което харчи стотици милиони.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО СЪС СЕНЗАЦИОННИТЕ РАЗКРИТИЯ ТУК:



Яхтата " Грейсфул " е била незабавно изкарана от корабостроителницата на компанията " Blohm+Voss " в Хамбург по-малко от месец преди нахлуването на съветската войска в Украйна. На 19 януари компанията, която извършва от десетилетия поръчки за държавни глави, арабски шейхове и съветски олигарси, получава искане неотложно да се приготви за 1 февруари (година преди планувания срок) изтеглянето ѝ на буксир за довършителни работи и обзавеждане в Русия - " в това число като се работи на две смени и в събота и в неделя " - тъй като притежателят е неудовлетворен от темпото. " Той упорства да получи яхтата неотложно ", споделя медиатора. 

В идващите 12 дни членовете на екипажа, живеещи в Хамбург, напущат наетите жилища, приключват договорите с мобилните оператори, прекъсват застраховките си. Недовършената яхта е изтеглена в Калининград, най-близкото съветско пристанище.



Архитектурен план на вътрешността на яхтата

Днес " Грейсфул " е прекръстена на " Косатка ". Тя е направена особено за Владимир Путин, който по това време към този момент е знаел, че войната против Украйна стартира на 24 февруари. За дооборудването ѝ в Русия по време на най-мащабната война в Европа от 1945 година насам в нея през 2022 година са вложени най-малко 3 милиарда рубли, или към 40 млн. евро по обменен настоящ курс. Общата стойност на бижута евентуално надвишава 250 милиона евро.

Във видеорепортажа се демонстрира по какъв начин наподобява 82-метровата яхта " Косатка ", която от май предходната година е под наказания дружно със 140-метровата " Шехерезада ", наричана " суперяхтата на Путин " за 700 млн. $ в Италия. 

В техническото задание на някогашната " Грейсфул " и сегашна " Косатка " е вписано, че зоната на употреба ще е крайбрежието на Черно и Азовско море.

Строителството ѝ стартира през 2006 година в доковете на " Севмаш " в Северодвинск - надалеч на север на брега на Бяло море, където е основната корабостроителница за съветския Северен флот и нуклеарните подводници. Тук е построена единствено част от корпуса, след което той е трансфериран в Хамбург, където го довършват и спускат на вода през 2014 година

Междувременно се строи суперяхтата, само че когато се схваща, че няма да съумеят да я приберат, хората на Путин вземат решение да обновят остарялата " Грейсфул ". В лист върху 145 страници, оповестен от Навални, се виждат голям брой нуждаещи се от промяна елементи. Следва построяването на напълно нови каюти, само че и спомагателни детайли като 100 квадратни метра за 5 млн. рубли за спалнята, бронирани чадъри за 1.2 млн. рубли, масичка за списания (8 млн. рубли) и други

Едно от оборудванията, привлякло вниманието в следствието, е " профилирано морско оборудване за образуване на плажен и морски отдих ". Под планово име " Олимп " то е предоставено на " Рубин " - Централното конструкторското бюро за морска техника (специализирано за подводници) - против 208 млн. рубли. В реалност това е морски басейн с мрежа, който се прикачва за яхтата и оформя към и зад нея пространство за плуване 85 на 25 на 3 метра.



Уникалният морски басейн с мрежа, с който е оборудвана новата яхта на Путин

В екипажа на " Косатка " влизат чиновници на Федералната работа за защита. По-рано те са били зачислени към " Шехерезада ", получават заплатите си все едно не престават да работят на суперяхтата и общият разход за това е 20 милиона рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР