Владимир Путин се сравни с Исус Христос. Той цитира Библията,

...
Владимир Путин се сравни с Исус Христос. Той цитира Библията,
Коментари Харесай

Владимир Путин се сравни с… Исус Христос

Владимир Путин се съпостави с Исус Христос. Той цитира Библията, с цел да изясни божествената си задача да образова младежта на Русия в „ обичайни “ полезности.

Руският президент постоянно се показва като корав бранител на християнската религия против „ сатанинския “ Запад

Но в разкриващ взор върху това по какъв начин той вижда ролята си, съветският водач приказва с искрено религиозни термини за нуждата от оформяне на мирогледа на младите руснаци.

Появявайки се посредством видеовръзка, с цел да отпразнува откриването на детски центрове край Москва, Путин стартира да цитира от Библията.

Той подреди основаването на юношески центрове в цялата страна в ход, напомнящ лагерите от руската ера. Там децата са индоктринирани в полезностите на комунистическата партия от ранна възраст. От шестгодишна възраст децата от началното учебно заведение в Съветския съюз можеха да се причислят към дребните октябристи. След това те прекосяваха към младите пионери на девет години, а на 14 –  към Комсомола.

При Путин строгият атеизъм на Съветския съюз беше сменен от мускулеста форма на православното християнство

То постоянно се употребява за разпространяване на утвърдени от страната послания.

Путин съпостави задачата си да пази съветската юноша от пълзящото въздействие на Запада с напъните на Исус Христос да употребява Петър и Андрей, двама риболовци, да популяризират Божието слово.

„ Помните ли по какъв начин Исус пристигна в Галилея и видя риболовците край Галилейското езеро? “ попита той на среща на съветски публични лица. „ Един хващаше риба, различен оправяше мрежата си. И Той им сподели: „ Вървете след Мене и Аз ще ви направя ловци на хора, ловци на човешки души. “ Те станаха негови евангелисти, негови възпитаници. “

Путин продължава:

„ Това беше доста значимо във време, когато се развиваха международните религии… само че не по-малко настоящо е в този момент, когато би трябвало да пазиме нашите обичайни полезности, нашата просвета, нашите обичаи и нашата история. Това е доста значимо за бъдещето на страната. ”

Връщането на религията в съветската политика и явно свещената роля на Путин в поддържането на традициите на страната отразява обожествяването на царя преди Февруарската гражданска война от 1917 година

На срещата предходната седмица Путин настоя, че не желае да споделя само християнско обръщение и загатна четирите „ обичайни религии “ на Русия

Това са християнство, ислям, будизъм и юдаизъм.

Но в страна, в която 70% от руснаците се самоопределят като православни, християнството се радва на привилегирована роля. То е кооптирано като опрощение на войната в Украйна.

Патриарх Кирил, главата на Руската православна черква, сподели, че съветските бойци, които умират в Украйна, са освободени от грях. Това процедура помазва войната като заветен кръстоносен поход.

В навечерието на православния Великден на 5 май Московската патриаршия, която е тясно обвързвана с Путин, натрупа спомагателни благословии за това, което разказва като битка за „ национално избавление в … югозападна Русия “

На среща в Москва в края на предишния месец патриаршията публично назова специфичната военна интервенция „ свещенная война “

Патриаршията също дефинира продължаващото понижаване на съветското население като една от най-сериозните рискове, пред които е изправена нацията.

Путин разгласи 2024 година за Година на фамилията, като насърчи руснаците да имат повече деца. Властите предложиха субсидирани ипотеки и усъвършенстван отпуск по майчинство. Те също по този начин споделиха на дамите, че би трябвало да имат най-малко две бебета, с цел да „ запазят нашата етническа група “. В същото време ЛГБТ+ групите са неразрешени като екстремистки организации.

Опитите на Путин да оформи полезностите и мирогледа на съветската юноша наподобява работят. Поне това социологически изследвания.

Въпреки че самостоятелните анкети в Русия са сложни, изследване на Чикагския съвет по световни въпроси и Левада център, съветска самостоятелна организация за социологически изследвания, измежду хора на възраст от 18 до 34 години откри, че младите руснаци са извънредно патриотични. Установено е също, че те са апатични във връзка с ангажирането с демокрацията, като единствено 30% са дали своят вот на избори през последните две години. Общо 82% споделиха, че са доста горди или ненапълно горди, че са руснаци.

Източник: The Times/Превод: SafeNеws

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР