Владимир Путин призова съседните на Русия държави да нормализиерат отношенията

...
Владимир Путин призова съседните на Русия държави да нормализиерат отношенията
Коментари Харесай

Путин към съседите: Нормализирайте отношенията си с нас

Владимир Путин прикани прилежащите на Русия страни да " нормализиерат " връзките си с нея, казвайки, че тя няма неприятни планове към тях.

Този път съветският водач не звучеше толкоз заплашително, колкото при започване на войната си против Украйна, само че наблюдаващи акцентират, че думите му могат да бъдат тълкувани по разнообразни способи, отбелязва английската тв " Скай нюз ".

" Искам още веднъж да подчертая: ние нямаме неприятни планове към нашите съседи и бих ги посъветвал да не ескалират обстановката, да не постановат никакви ограничавания - сподели Путин, представен от ТАСС в гала за издигането на флага над новпостроен съветски ферибот. - Ние изпълняваме всичките си отговорности и ще продължим да ги изпълняваме ".

Президентът добави: " Не виждаме потребност тук да ескалираме или утежняваме връзките си. Всички наши дейности, в случай че зародят, постоянно пораждат извънредно в отговор на някакви вражески дейности против Русия. "

Той прикани сътрудниците от прилежащите страни " да помислят по какъв начин да възстановяват връзките и да си сътрудничат обикновено, да развиват връзките обикновено ".

Коментарите му идват на фона на засилени апели от страна на Украйна към НАТО за зона неразрешена за полети над Украйна - концепция, която генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг през днешния ден отхвърли с аргумента, че такава мярка би въвлякла още страни във войната.

В същото време английската министърка на външните работи Лиз Тръс прикани Европейския съюз да наложи нови наказания на Русия, които да ударят главните ѝ източници на доходи - нефтената и газовата индустрия.

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден направи ново телевизионно послание, в което съобщи, че с обстрела на най-голямата в Европа АЕЦ - Запорожката - Русия заплашва целия Стар континент и я упрекна в нуклеарен тероризъм.

Зеленски се обърна към Германия с молба да достави на страната му танкове и бойни кораби, до момента в който Русия стегна обсадата на украинската столица Киев и ускори обстрела против нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР