Владимир Путин подписа закон за увеличаване на глобите за неявяване

...
Владимир Путин подписа закон за увеличаване на глобите за неявяване
Коментари Харесай

Путин увеличава глобите за укриващите се от военна служба

Владимир Путин подписа закон за увеличение на санкциите за отсъствие на военна работа, документът е оповестен на формалния портал за правна информация, предава РИА Новости.

Сега неявяването в определения ден, без основателна причина ще се заплаща с санкция в размер от 10 до 30 хиляди рубли (592 лева). Преди това наказването за такова нарушаване е било до три хиляди рубли.

Ако руснак не заяви на службата за военна регистрация и регистриране за смяна в фамилното състояние, обучение, служба, смяна на мястото на работа или образование или пренасяне на ново място на престояване, той ще бъде санкциониран от 1000 (19.74 лева) до 5 хиляди рубли (98.71 лева).

Глобите за отбягване на медицински обзор се усилват от 3000 на 25 000 (493.54 лева). За съзнателно увреждане или загуба на документи за военна регистрация ще би трябвало да се заплати до пет хиляди рубли.

Наказание от 5 до 15 хиляди рубли (296 лева) заплашва тези, които не са уведомили за овакантяване на Русия повече от шест месеца или не са се явили в точния момент във военната работа за регистрация и регистриране. 

От 10 до 20 хиляди рубли ( 394 лева) ще бъде санкция за тези, които подлежат на военна работа и не са съобщили за овакантяване на местоживеенето си по време на набора.

Увеличават се глобите за непредставяне във военната работа на описи на подлежащите на боен доклад, както и за неуведомяване за повикване по дневен ред. Длъжностните лица са застрашени от наказване от 40 до 50 хиляди рубли (от 789 до 987), юридическите лица - от 350 до 400 хиляди (6 909 до 7 896 лева). Непредоставянето или ненавременното даване от длъжностни лица на информацията, нужна за поддържане на боен списък, се санкционира с санкция от 40 до 50 хиляди рубли.

Кодексът за административните нарушавания е допълнен с член " Неоказване на подпомагане на военните комисариати в мобилизационната им работа при оповестяване на готовност “. За такива нарушавания длъжностните лица ще бъдат санкционирани в размер на 80 хиляди рубли (1 579 лева), юридическите лица - до 500 хиляди (9 870 лева).

Друго нарушаване е неизпълнението на задължението за образуване на доставката на техниката до сборните пунктове или военни елементи в сходство с мобилизационните проекти. Глобата за длъжностни лица ще бъде до 80 хиляди рубли, за юридически лица - до 500 хиляди рубли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР