Владимир Путин обяви четири окупирани украински области за част от

...
Владимир Путин обяви четири окупирани украински области за част от
Коментари Харесай

Владимир Путин за анексирането: Наши граждани завинаги


Владимир Путин разгласи четири окупирани украински области за част от Русия. А Володимир Зеленски изненадващо публично подаде документи Украйна да стане член на НАТО по съкратена процедура.

Путин и проруските водачи на окупираните области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон подписаха присъединението към Русия. Вашингтон и страните от Европейския съюз няма да признаят анексията. Евролидерите упрекнаха Москва, че " слага международната сигурност в заплаха ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че Киев е подготвен да преговоря, само че с различен президент на Русия.

В половинчасова тирада с разнообразни исторически препратки Владимир Путин " обоснова " анексирането, като го назова " възобновяване на историческото единение ".

„ Хората, които живеят в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област стават наши жители. Завинаги “, съобщи Владимир Путин - президент на Русия.

Путин осъди демократичните полезности и сложи под въпрос съществени правила на интернационалното право.

„ Ще пазиме нашата земя с всички налични сили и средства и ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме безвреден живот на нашите хора. В това е великата освободителна задача на нашия народ “, сподели съветският президент в речта си.

Договорите за присъединение подписаха водачите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и проруските шефове на Херсонска и на Запорожка област.

По-рано през нощта със специфичен указ съветският президент призна за самостоятелни Запорожка и Херсонска област. Актът е нужен, с цел да може Кремъл да извърши присъединението. Три дни преди началото на войната същото направи със самообявилите се Луганска и Донецка национални републики.

Руските елементи не управляват напълно териториите на четирите области в Украйна. Говорителят на Кремъл не се ангажира да дефинира какви са новите граници, само че беше безапелационен.

Как Русия ще преглежда евентуални офанзиви от Украйна против четирите района - като актове на експанзия против Русия и със подобаващ отговор, или като нещо друго?

Няма да е нищо друго, съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл

В съветската Дума към този момент е импортирано формалното искане за присъединението на четирите района, в които се организираха противозаконните референдуми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР