Владимир Путин обяви, че ще участва в президентските избори през

...
Владимир Путин обяви, че ще участва в президентските избори през
Коментари Харесай

Путин обяви кандидатурата си за президент на Русия

Владимир Путин разгласи, че ще взе участие в президентските избори през 2024 г. Това оповестиха пред публицисти участници в диалог с президента, състоял се след церемонията в Кремъл по случай Деня на героите на Отечеството, предава ТАСС.

Председателят на Народното събрание на така наречен " Донецка национална република (ДНР) " Артьом Жога насочи надлежно искане към Путин и съветският президент се съгласи, споделиха участниците. Той разгласи желанието си да се кандидатира, откакто награди съветски военни, участващи във войната в Украйна.

Настоящите пълномощия на Путин като държавен глава изтичат на 7 май 2024 година Следващите президентски избори в Русия са планувани за 17 март.

Според закона след решението на Съвета на федерацията за насрочването на президентските избори претендентите би трябвало да подадат документи в Централната изборна комисия в границите на 20-25 дни (в взаимозависимост от това дали лицето се кандидатира независимо или съставлява политическа партия).

Този път не важи конституционното ограничаване, забраняващо да бъдеш президент за повече от два поредни мандата. През 2020 година бяха направени промени в главния закон на страната - по този начин настоящият държавен глава ще може да се кандидатира за най-високия пост, без да се вземат поради предходните му мандати.

Обществено мнение

Според последното изследване на Всеруския център за проучване на публичното мнение равнището на доверие на руснаците в Путин е 78,5%, а равнището на утвърждение на активността му е 75,8%. Изследването е извършено от 27 ноември до 3 декември измежду 1,6 хиляди възрастни руснаци. Трябва да уточним, че това проучване е проведено и извършено от формалните съветски управляващи.

Според Фондация " Обществено мнение " болшинството от руснаците (70%) поддържат номинацията на Владимир Путин за нов мандат, както демонстрират данни от изследване, извършено от 12 октомври до 13 ноември измежду 6,1 хиляди пълнолетни респонденти. Освен това настояването за неговото издигане, съгласно социолозите, се е нараснало повече от два пъти през последните години.

На пленарно съвещание Съветът на федерацията одобри резолюция за насрочване на изборите за президент на Руската федерация за 17 март 2024 година Както заяви Централната изборна комисия на Руската федерация, президентските избори в Руската федерация за първи път ще бъдат многодневни, те ще се проведат от 15 до 17 март.

Путин, който получи президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година, вече е бил президент по-дълго от всеки различен държател на Русия след Йосиф Сталин, изпреварвайки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев.

Въпреки че Путин може да не се сблъска с същинска конкуренция на изборите, той е изправен пред най-сериозния набор от провокации, с които се е сблъсквал всеки началник на Кремъл, откогато Михаил Горбачов се бори с разпадащия се Съветски съюз преди повече от три десетилетия.

Западът показва Путин като военнопрестъпник и деспот, който докара Русия до присвояване на земя в имперски жанр в Украйна, което отслаби Русия и укрепи украинската държавност, като в същото време сплоти Запада и разпореди още веднъж задача на НАТО, разясняват западни наблюдаващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР