Владимир Путин няма да спечели войната в Украйна, заяви германският

...
Владимир Путин няма да спечели войната в Украйна, заяви германският
Коментари Харесай

Шолц: Путин няма да спечели войната, вече се провали във всичките си стратегически цели

Владимир Путин няма да завоюва войната в Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, като оцени, че съветският президент към този момент се е провалил във всичките си стратегически цели.

Планът на Русия да завладее цяла Украйна през днешния ден е " по-далеч, в сравнение с беше първоначално " на нашествието на 24 февруари, защото Украйна оказа впечатляваща отбрана, съобщи Шолц на Световния стопански конгрес в Давос. " Нашата цел е кристално ясна - Путин не би трябвало да завоюва тази война. И аз съм уверен, че той няма да я завоюва ", сподели немският канцлер.

„ Путин подцени решимостта и силата на съдружниците в противодействието на експанзията му в Украйна “, съобщи Шолц, като означи, че Москва към този момент е подтикнала и Финландия и Швеция да се причислят към отбранителния съюз на НАТО.

Шолц, който няколко пъти е разговарял по телефона с съветския водач след нахлуването на Москва, съобщи, че " Путин ще стартира съществени договаряния за мир едвам когато разбере, че не може да пробие защитата на Украйна ".

А западните съдружници, които въоръжават Украйна и постановат тежки наказания на Русия, ще продължат поддръжката си за Киев, даде обещание той.

" Въпросът е да дадем ясно да се разбере на Путин, че няма да диктува мира ", сподели Шолц. " Украйна няма да одобри това, както и ние. "

Шолц обаче не отговори непосредствено на рецензиите от страна на Украйна, че Германия не работи задоволително бързо при снабдяването на Киев с тежки оръжия. Той единствено съобщи, че поддръжката на Германия за Киев ще продължи да бъде координирана със съдружниците и че няма да разреши на НАТО да се трансформира в " страна в спора ".

Украйна упорства Берлин да форсира доставките на тежко въоръжение, в това число танкове " Леопард " и бронирани машини " Мардер ".

Кметът на Киев Виталий Кличко също означи по време на икономическия конгрес в швейцарския ски курорт, че " всичко работи толкоз постепенно " във връзка с решенията за въоръжението.

" Имаме потребност от бързи решения във връзка с оръжията, тъй като желая да повторя още един път, ние пазиме освен нашата страна, нашите фамилии, нашите деца, ние пазиме всеки един от вас ", сподели той. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР