Владимир Путин нарече взрива на Кримския мост терористичен атентат, чиито

...
Владимир Путин нарече взрива на Кримския мост терористичен атентат, чиито
Коментари Харесай

Камион от България взривил кримския мост

Владимир Путин назова гърмежа на Кримския мост терористичен атентат, чиито създатели, поръчители и реализатори са украинските специфични служби.

Председателят на Следствения комитет Александър Бастрикин добави, че в организирането на атентата са забъркани съветски жители и непознати страни.

На среща с ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин Путин съобщи, че без подозрение това е терористичен акт, ориентиран към разрушаването на сериозно значима гражданска инфраструктура, и упрекна като поръчители украинските специфични служби.

Според Бастрикин следователите са открили маршрута на камиона, за който се твърди, че е бил взривен на моста, а точно България – Грузия – Армения – Северна Осетия и Краснодар в Южна  Русия.

Близки до властта канали в обществената мрежа “Телеграм ” прецизират, че камионът е дошъл по море от България до грузинското пристанище Поти.

Бастрикин сподели още, че към този момент има обвинени за атентата.

На 8 октомври рано сутринта на моста, който свързва полуостров Крим с континенталната част на Русия, се взриви тежкотоварен камион.

Избухна пожар и огънят обхвана седем цистерни с гориво от преминаващата по железопътната част на моста композиция. Загинаха трима души, а пътното платно беше отчасти разрушено.

Владимир Путин е свикал за през днешния ден съвещание с членовете на националния Съвет за сигурност.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че съвещанието е с непрекъснатите членове на съвета.

Той не уточни дали измежду тематиките ще бъде гърмежът на Кримския мост.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР