Владимир Путин коментира смъртта на бившия собственик на ЧВК Вагнер

...
Владимир Путин коментира смъртта на бившия собственик на ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Путин за катастрофата на самолета на Пригожин: Разследване, грешки и героизъм "в името на общата кауза"

Владимир Путин разяснява гибелта на някогашния притежател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин по време на среща с изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин.

„ Което е безусловно несъмнено: ръководителят на Следствения комитет (Александър Бастрикин - Ред.) ми рапортува тази заран - те към този момент са почнали авансово следствие на този случай. Тя ще бъде изпълнена в цялостен размер и доведена до дъно ", увери президентът.

Държавният глава добави, че следователите скоро ще имат повече информация.

Въпреки различията с управляващите, на Пригожин не беше неразрешено да напуща границите на страната и да се връща свободно. Путин сподели, че умрелият предприемач преди малко се е върнал от Африка.
„ Той едвам през вчерашния ден, доколкото знам, се върна от Африка. Срещнах се с някои публични лица тук ", сподели президентът.

Владимир Владимирович призна, че Пригожин „ работи освен у нас ".

„ Там той се занимаваше с петрол, газ, благородни метали и камъни " - разкри президентът.
По време на неотдавнашната среща на върха Русия-Африка Пригожин интензивно се срещна с гостуващи политици от Африка.

Путин призна, че познава ръководителя на ЧВК от 90-те години. Това, апропо, не е изненадващо, тъй като Пригожин притежаваше най-хубавия ресторант в Санкт Петербург.

„ Познавах Пригожин от доста дълго време, от началото на 90-те години. Той беше човек със комплицирана орис. И направи съществени неточности в живота, само че реализира резултатите, от които имаше потребност - и за себе си, и когато го помолих за това, за общата идея, както през последните месеци ", напомни президентът.

Той не загатна директно акцията против Москва. Може би това може да се смята за рехабилитация след гибелта.

На 23 август Пригожин се разруши със аероплан. Бизнес аероплан Embraer Legacy 600 се разруши край село Куженкино, Тверска област. Според услугата Flightradar самолетът е изхвърчал от Москва за Санкт Петербург в 17:46 и е спрял да предава сигнал в 18:20.

Официални версии към момента не са посочени, само че импровизирано се оповестява за следствието на вид, че терористичен акт. Предполага се, че бомбата е била в опашката на самолета. Заради детонацията крилото на самолета може да бъде откъснато, след което той пада като камък. От записа на свидетел се вижда, че самолетът съвсем отвесно се е забил в земята.

Медиите загатнаха и версията за офанзива на Противовъздушна отбрана, само че тя, както наподобява, не е предпочитана.
Дешифрирането на черната кутия ще даде значима информация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР