Владимир Путин има двойници, които се появяват вместо него на

...
Владимир Путин има двойници, които се появяват вместо него на
Коментари Харесай

Василевич: Кой точно Путин от многобройните му варианти се явява на изборите

В ладимир Путин има двойници, които се появяват вместо него на публични места? Този слух се популяризира от години, оповестява  

Има ли Владимир Путин двойници? И в случай че отговорът е ДА, какъв брой са те? По тези въпроси, които граничат с тайните теории, се приказва не от през вчерашния ден. Особено в навечерието на президентските избори в Русия тематиката става все  по-гореща. Така да вземем за пример една група правозащитници даже се обърна към президентската администрация, към Главната прокуратура и към ЦИК с въпроса кой тъкмо " Путин " от многочислените му разновидности се явява на изборите.

Редица съветски политолози и специалисти пък настояват, че по този начин нареченият " бункерен вид " на президента (т.е. същинският Владимир Владимирович Путин) не се е появявал пред света от срещата си с Ердоган насам, която беше през септември предходната година. И че на негово място се явява основно един двойник, прочут с псевдонима Василевич. Твърди се даже, че патриархът на Руската православна черква, за който постоянно се написа с гражданското му име Гундяев, един път на публична намира се обърнал към Путин с името Василиевич. А политическият анализатор Валерий Соловей, за който постоянно се споделя, че клони към тайни теории, е безапелационен: на изборите няма да се яви същинският Владимир Путин, който е тежко болен и се крие в бункера. Въпросът бурно се разисква и в обществените мрежи.

Какво споделят " супер разпознавачите "?

Привържениците на тезата, че съветският президент употребява двойници, споделят, че Путин се крие, защото се опасява от атентати или инфекции. Те привеждат и причини: прояви на неустановеност, хипотетично изменени черти на лицето, необикновена жестикулация, странности в държанието, показва в немската социална медия ARD.

Украинските управляващи също са подкрепяли тези догатки. Така да вземем за пример шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов сподели, че Путин е тежко болен, заради което имал най-малко трима двойника, чиито лица посредством хирургически интервенции били уеднаквени с това на същинския Путин. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през януари на икономическия конгрес в Давос, че не е сигурен дали индивидът от телевизионния екран фактически е Путин.

Швейцарският вестник " Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ) и учени от Лозанския университет проучиха съмнителни изображения на Владимир Путин благодарение на така наречен " супер разпознавачи " - специалисти, които умеят да разпознават лица даже когато са мощно изменени от възрастта или посредством грим. Експериментът няма теоретичен темперамент, акцентират от НЦЦ и университета в Лозана.

" Супер разпознавачите " в болшинството си стигнали до извода, че някои фрагменти демонстрират двойници на Путин: при едно посещаване в Дагестан или при пътуванията му до Херсон и Мариупол в Украйна да вземем за пример.

Кремъл поредно отхвърля такива изказвания. Самият Путин през 2020 година сподели, че е премислян разновидността да се употребяват двойници заради съображения за сигурност, само че в последна сметка този вид бил отритнат. " Путин - ние имаме единствено един ", съобщи в края на предходната година представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Досега непоклатими доказателства за потреблението на двойници на Путин няма. Това по принцип е сложна задача, тъй като при формалните му появи нормално не се позволяват самостоятелни снимачни екипи - популяризират се само формалните фотоси и фрагменти. Често пъти те са с неприятно качество, както беше при визитата на Путин при войските в Херсон.

" Навсякъде виждам единствено Путин "

По принцип идентичността на един човек може да бъде потвърдена посредством разбор на разликите в морфологичните маркери. В Германия този способ се употребява в наказателното произвеждане. Криминалистът антрополог Волфганг Хукенбек проучва няколко обществени изяви на Путин, към които има подозрения за потреблението на двойници. " Навсякъде виждам единствено Путин, разлики не се виждат ", споделя специалистът пред ARD.

Но по какъв начин действа идентифицирането в криминалистиката? Най-напред се учат детайлите на лицето и ръцете: формата на главата и лицето, лицевите пропорции, окосмяването, челото, очите, носът, устата, брадичката, челюстите, скулите, ушите, шията. Преценява се тяхната известност и периодичност, с която избрани промени се срещат измежду хората. Взимат се поради и възможните промени, настъпващи в следствие от възраст, заболявания, пластични интервенции, пострадвания или прическа. Степента, в която се реализира сигурна идентификация, доста зависи и от качеството на фотосите. 

Хукенбек е скептично надъхан към експертизата на " супер разпознавачите ". Според него такива експерти правят отлична работа за различаване на лица при всеобщи прояви - демонстрации или футболни мачове да вземем за пример - доколкото умеят превъзходно да запомнят човешки лица. Но това не значи, че могат сполучливо да вършат съпоставения сред няколко фотоси на хипотетично едно и също лице, споделя той.

Но привръжениците на хипотезата за двойниците на Путин не престават своите изследвания. Те постоянно цитират и богатата на двойници съветска история - от времето на Иван Грозни и Лъже-Дмитрий I, та чак до двойниците на Ленин и Сталин.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР