Владимир Путин и Александър Лукашенко ще имат работна среща в

...
Владимир Путин и Александър Лукашенко ще имат работна среща в
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин ще се срещнат в Сочи на 14 септември |

Владимир Путин и Александър Лукашенко ще имат работна среща в Сочи в понеделник, удостовери през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Двамата президенти ще обсъдят енергийното съдействие и други въпроси от двустранен интерес, предава Ройтерс.

Визитата на беларуския президент в Русия идва две седмици след визитата на съветския министър председател Михаил Мишустин в Минск, което ясно показва поддръжката на Кремъл към Лукашенко. Срещу преизбирането на Лукашенко към този момент повече от месец стачкуват десетки хиляди в Беларус. Путин пък дефинира изборите в Беларус като законни.

За затоплящите се връзки сред двете страни се съди и по няколкото изявленията на Лукашенко за огромни съветски медии, които се организираха тази седмица.

Беларуският президент поддържа и версията на Русия за случая “Навални ”, освен това - той твърди, че отравянето на опозиционера е провокация на Запада, за което даже имал доказателства.

Срещата сред Путин и Лукашенко беше уговорена по време на телефонен диалог в края на предишния месец. Тя трябваше да се организира тази седмица, само че се отсрочи за началото на идната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР