Владимир Путин е загубил повече от 1500 военни офицери, включително

...
Владимир Путин е загубил повече от 1500 военни офицери, включително
Коментари Харесай

Рашистки леш в Украйна - от началото на агресията военнопрестъпникът Путин е загубил 160 генерали и полковници

Владимир Путин е изгубил повече от 1500 военни офицери, в това число близо 160 генерали и полковници, откогато Русия нахлу в Украйна преди девет месеца, съгласно доклад с отворен код, който повтаря констатациите на други самостоятелни следствия.
Кремъл е внимателен в обществените си самопризнания във връзка с мащаба на военните загуби в Украйна. " Най-новата " публична цифра е от септември месец, когато министъра на защитата Сергей Шойгу съобщи, че 5397 съветски бойци са починали във войната. Но тя е доста по-ниска от западните оценки.
В внезапен контрастност висшият военачалник на Съединените щати Марк Мили допусна по-рано този месец, когато руснаците се отдръпнаха от Херсон, че силите на Москва и Киев са претърпели над 100 000 жертви от началото на войната.
" Гледате над 100 000 убити и ранени съветски бойци. Същото евентуално и от украинска страна. Много човешко страдалчество ", сподели Мили, като пресметна, че към 40 000 украински цивилни също са изгубили живота си, като още 15 до 30 милиона са разселени.
На пръв взор оценката на Съединени американски щати за съветските загуби наподобява сходна на тази, дадена в неделя от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, който твърди, че 87 310 съветски бойци са били убити, в това число 600 през предходните четири дни.
Анализът на Центъра за военноморски разбор на Съединени американски щати обаче демонстрира, че за всеки съветски боец, умрял по време на войната в Украйна, сред трима до четирима техни сънародници са ранени на бойното поле – което демонстрира забележителна разлика в броя на починалите, препоръчан от Киев и Вашингтон.
 
В допълнение към формалните канали, откривателите с отворен код също наблюдават от близко войната в Украйна, претърсвайки обществени медии и друга обществено налична информация, с цел да проследят и да съберат доказателства за развиването на бойното поле.
 
Според един подобен доклад, формиран от акаунт в Twitter с име KilledInUkraine, който постоянно включва връзки към съветски публикации и изявления в обществените медии, потвърждаващи съветските жертви, добавени към обществения лист, Москва към този момент е изгубила повече от 1500 офицери.
 
Списъкът с хипотетичните съветски загуби, представен в понеделник от украинския полковник Анатолий " Щирлиц " Стефан, включва повече от 150 полковници и подполковници, 205 майори, 296 капитани и близо 500 старши лейтенанти – в низходящ ред на звания.
 
В най-голям сан той също включва осем генерал-майори и двама генерал-лейтенанти, само че твърди, че единствено пет от тези смъртни случаи са доказани. Няколко от тези загуби бяха необятно отразени в интернационалните медии.
 
Констатациите имат поразителна аналогия с самостоятелното следствие, оповестено предходната седмица от BBC Russia и съветския издател Mediazona, което преброи гибелта на към 9311 съветски бойци въз основа на доказани източници, които показват имената на починалите – 1449 от които се допуска, че са съветски офицери.
 
Тяхното взаимно следствие откри, че множеството от изброените висши офицери са починали през първите два месеца от войната на Путин – когато съветската войска е потърпевша изключително зле поради неприятни връзки и логистика. Но медиите оповестиха, че процентът на жертвите към момента е доста висок измежду младшите офицери, доста от тях млади и неопитни, и които умират с няколко пъти по-висок % от този на техните подчинени.
 
BBC и Mediazona пресмятат, че техният лист включва единствено 40 до 60% от съветските бойци, фактически заровени в Русия, въз основа на оценка на обстановката в към 600 гробища, и допускат, че техните открития поддържат цифрата от 100 000, дадена неотдавна от Мили в Ню Йорк.
 
Принудени неловко да правят отстъпка от Херсон, силите на Путин ускориха офанзивите си против украинската енергийна инфраструктура през последните седмици, до момента в който тежката борба на безсилие на фронтовата линия продължава. Мозъчният концерн " Институт за проучване на войната " допусна в събота, че интервенциите от двете страни в " сериозните зони на фронта " в южната и източната част на Украйна са били " затънали " от пороен дъжд и тиня.
 
Базираните в Съединени американски щати анализатори обаче допускат, че темпото на борбите може още веднъж да се усили, защото понижаващите се температури предизвикват заледяване на земята, увеличавайки подвижността. 
 
Източник: Днес.бг
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР