Владимир Путин е повече лидр от Доналд Тръмп, сочи световно

...
Владимир Путин е повече лидр от Доналд Тръмп, сочи световно
Коментари Харесай

Путин е по-силен лидер от Тръмп според световната общественост

Владимир Путин е повече лидр от Доналд Тръмп, сочи международно социологическо изследване на " Галъп интернешънъл ".

Между президентите на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, и Русия - Владимир Путин, хипотетично кой бихте предпочели да оглавява Вашата страна? Това е единствено един от поредицата провокативни, пробни въпроси на " Галъп ", въз основата на които организацията формулира хипотези за световната конструкция на настройките.

На този въпрос на " Галъп " 29% от интервюираните са избрали хипотетично президента на Руската федерация Владимир Путин. Тръмп пък е предпочетен от 17% от запитаните.

Путин печели хипотетичния избор в 25 от общо 55 страни. Между тези страни попадат съвсем всички страни, които всекидневно демонстрират благосклонност към съветския общественик, само че усещане прави и че сред Тръмп и Путин съветският президент е определен и в страни като Германия, Франция и Ирландия.
В това число влиза и България - 26% от българите биха избрали Путин пред президентът на Съединени американски щати. Тръмп получава една 6% от поддръжката на сънародниците ни, до момента в който 42% са безапелационни, че не биха избрали нито един от двамата хипотетични претенденти. Остатъкът от интервюираните българи не са дали отговор на този въпрос.

Като цяло Путин е желан в множеството райони по света. Дори в сериозно настроената Европа, съветският президент отново получава повече поддръжка, до момента в който в Африка, Индия и Източна Азия двамата съперници получават съвсем еднакъв резултат.

В 9 от 55 страни Тръмп бележи превес над съветския си сътрудник, като измежду тези страни са Косово, Албания, Филипините и Съединени американски щати.

В 20 страни по света се следи отменяне и на двамата претенденти - или измежду към 45% от всички изследвани лица. Тук интерес провокират страните, които с максимален дял на поданици, дали отговор на въпроса с " нито един от двамата хипотетични претенденти ". В Холандия 77% от запитаните декларират, че не могат/не желаят да избират сред Тръмп и Путин. За статистиката - в Холандия 10% от далите отговор са избрали Тръмп, а 8% - Путин. На второ място се подрежда Франция, където 73% от хората са показали, че не могат да изберат. Във Франция Тръмп е определен от 6%, а Путин - от 15%. След тях се подреждат Германия и Испания, където 71% от запитаните не са избрали нито един от двамата, Ирак (66%), Чехия (65%), Италия, Латвия, Швеция (64%), Ирландия, Япония, Полша (61%) и други.

Спрямо това изводите на " Галъп " сочат, че президентската фигура в Съединени американски щати към този момент не е " абсолютният международен водач ".

Втори провокативен въпрос - " Трябва ли Съединени американски щати да запазят водещата роля като най-мощната страна в света, или Съединени американски щати и Русия би трябвало да си поделят международното водачество? ". Според проучването всеки четвърти гражданин по света желае взаимно водачество сред двете страни.

Върховното и едноличното управление на Съединени американски щати се избира от 19%. Мнозинства в съвсем всички макро-региони по света заявяват предпочитание за взаимно водачество от страна на Съединени американски щати и Русия - 25%, с изключение на самите Съединени американски щати, където 40% от респондентите имат вяра, че тяхната страна би трябвало да продължи да бъде международен водач сама. 43% от запитаните са дали отговор, че не избират нито Съединени американски щати за водач, нито поделено водачество, а 13% са останали без отговор на провокативния въпрос.

Интерес буди и обстоятелството, че 57% от интервюираните поданици на Косово са показали, че Съединени американски щати би трябвало да продължи да бъде международен водач. Този % в Албания е 56%, а Съединени американски щати се подрежда чак на трето място с 40%. Интересното не свършва дотук - цели 38% от интервюираните мексиканци са безапелационни, че Съединени американски щати би трябвало да господства международната политика, следвани от жителите на Нигерия (35%), Филипините (33%), Гана, Хонконг, Южна Корея (30%) и други.

На другия полюс - съгласно 59% от гърците Съединени американски щати и Русия би трябвало да си поделят международното водачество. На второ място по този индикатор се подрежда Молдова - 48% от жителите на страната са на мнение, че Русия и Съединени американски щати да си поделят международното водачество. След тях се подреждат Етиопия (47%), Казахстан, Виетнам (46%), Бразилия, Русия (42%), Армения, Индия (39%), Босна и Херцеговина, Мексико (37%), България (35%) и други.

Прави усещане, че до момента в който 40% от жителите на Съединени американски щати изрично декларират, че страната би трябвало да остане международен водач, в Русия 42% от интервюираните са на мнение, че двете страни би трябвало дружно да поемат водачеството.

Изводите на " Галъп " тук сочат, че като цяло доминантната позиция на Съединени американски щати като международен водач наподобява е сложена под въпрос.

Според вицепрезидента на международната асоциация " Галъп интернешънъл " Андрей Мильохин изборът сред Тръмп и Путин надалеч не е елементарен. По думите му " претендентът против двамата " печели, тъй като болшинството от хората не избират нито Путин, нито Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР