Владимир Путин е изпратил съболезнованията си на семейството на ръководителя

...
Владимир Путин е изпратил съболезнованията си на семейството на ръководителя
Коментари Харесай

Путин изпрати съболезнования на семейството на Пригожин, никой не знае кога ще е погребението

Владимир Путин е изпратил съболезнованията си на фамилията на ръководителя на групата „ Вагнер “ Евгений Пригожин, заяви Кремъл, като добави, че не знае по кое време ще се състои погребението на военачалника и дали съветският президент ще участва.

„ Кремъл към момента няма информация за формата и датата на погребението на Пригожин, тъй че не може да има отговор на въпроса дали Путин ще участва на него “, сподели представителят на Путин Дмитрий Песков, говорейки пред публицисти по време на ежедневния си диалог. „ Веднага откакто бъде взето решение, то ще бъде обявено на обществеността. Такива решения постоянно се вземат дружно с роднините “.

Следственият комитет на Русия в неделя удостовери, че Пригожин е измежду починалите при самолетна злополука предходната сряда. Комитетът сподели в изказване, че след съдебно-медицински тест всичките 10 тела, открити на мястото, са били разпознати и тяхната идентичност „ подхожда на манифеста “.

Няколко членове на „ Вагнер “ споделиха пред The Guardian в понеделник, че не знаят по кое време и къде ще бъде погребението на Пригожин.

„ Нищо не ни е казано. Надявам се той да получи сбогуването, което заслужава “, сподели боец на „ Вагнер “, който е взел участие в боевете в Украйна, говорейки при изискване за анонимност.

Импровизирани монументи изникнаха в цялата страна, а просълзени гости оставяха цветя в памет на Пригожин. В Санкт Петербург войник на „ Вагнер “, разпознат като Юрий Новиков, беше арестуван след пукотевица във въздуха с AK-47. Местните медии оповестяват, че Новиков е угрижен от гибелта на Пригожин.

Няколко канала в приложението за известия Telegram, близки до Пригожин, спекулираха, че „ врагове в Русия “ са го умъртвили като възмездие за късия му протест против съветското военно управление през юни. Групата „ Вагнер “ към момента не е направила публично изказване след гибелта на Пригожин.

Един акаунт в Telegram, обвързван с Пригожин, допуска, че погребението на военачалника може да се състои във вторник на гробище за бойци на „ Вагнер “ в региона на Краснодар

Други спекулират, че то ще бъде проведено в родния град на Пригожин, Санкт Петербург. Изданието в Санкт Петербург „ Фонтанка “ заяви, че той може да бъде заровен или на Богословското, или на Серофимовското гробище в града.

Междувременно съветският следствен комитет към момента не е показал лист с вероятните аргументи за смъртоносната злополука предходната седмица.

Предварителната оценка на американското разузнаване заключава, че умишлена детонация е предизвикала злополуката, която умъртви Пригожин дружно с още девет души. Един западен чиновник, който разказа първичната оценка, сподели, че е открито, че Пригожин е бил „ евентуална “ цел и че детонацията е в сходство с „ дългата история на опитите на Путин да накара критиците си да млъкнат “. Джо Байдън също допусна, че Путин може да стои зад самолетната злополука

„ Няма доста неща, които се случват в Русия, зад които не стои Путин “, сподели президентът на Съединени американски щати пред кореспонденти предходната седмица.

Необработените данни за следене на полета демонстрират, че самолетът на Пригожин е претърпял неочакван спад на височината и е останал във въздуха още няколко минути, преди да падне от небето. Авиационни специалисти допускат, че внезапното рухване и публикуваните парчета, открити на мястото на злополуката, демонстрират детонация или ненадейно раздробяване на самолета, а не механична щета.

Кремъл отхвърли да е умъртвил шефа на „ Вагнер “, наричайки оценките на западното разузнаване за евентуалното присъединяване на Путин „ безспорна неистина “

Също в понеделник съветските управляващи оповестиха, че тяхната противовъздушна защита е унищожила един дрон, идващ Москва, и два в район, граничещ с Украйна.

Противовъздушната защита в региона на Люберци югоизточно от съветската столица „ унищожи дрон, летящ към Москва “, написа в Telegram кметът на града Сергей Собянин, без да прецизира дали е украински.

Москва и други съветски райони бяха цел на поредност от украински офанзиви с дронове през последните седмици, откакто Киев даде обещание по-рано това лято да „ върне “ спора в Русия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР