Владимир НИКОЛОВЛевски постигна измъчена победа над Ботев Вр с 1:0

...
Владимир НИКОЛОВЛевски постигна измъчена победа над Ботев Вр с 1:0
Коментари Харесай

Юноша спаси Левски

Владимир НИКОЛОВ
Левски реализира измъчена победа над Ботев Вр с 1:0 като хазаин в мач от V кръг от efbet Лига. В воин за " сините " се трансформира 17-годишният младеж Преслав Бачев (83), който влезе през второто полувреме и се разписа с шут от 7-8 м в края на мача. Домакините още веднъж изпитваха огромни компликации пред вратата на противника. 
Треньорът на Левски Николай Костов направи 4 промени спрямо гостуването на Апоел Беер Шева, приключило 0:0. На местата на Уелтон, Дарлан, Марин Петков и Келиан ван дер Каап като титуляри започнаха Ивелин Попов, Джавад Ел Джемили, Патрик-Габриел Галчев и Асими Фадига. Капитанът Андриан Краев игра като централен бранител паралелно до Кордоба, а Роналдо - като ляво крило на мястото на Уелтон.  
Двубоят стартира с минута безмълвие в чест на баскетболната легенда на България и Левски Атанас Голомеев. 
Ивелин Попов извърши корнер отдясно, а капитанът Краев (2) стреля с глава, само че край левия дирек на вратата на Федерико Бариос. Малко по-късно Луис Соарес смъкна топката в краката на Рикардиньо, само че таранът не съумя да я спре и вратарят на врачани я улови. Цунами центрира отляво и Рикардиньо (14) стреля мощно с глава, само че над гредата. Джавад Ел Джемили (21) опитва фалцов удар с левия крайник, само че топката мина до десния дирек. Момчил Цветанов и Красимир Тодоров се озоваха сами против вратаря на Левски Пламен Андреев, съумяха да го излъжат, само че Тодоров се забави с изстрела и Цунами мазета топката в корнер.
На почивката Николай Костов пусна Асен Чандъров, Уелтон и Илиян Стефанов на местата на Попето, Галчев и Рикардиньо. Малко по-късно в игра влезе и оказалият се жокер Бачев на мястото на Фадига. С първия си гол в елита младежът избави 3-те точки за 26-кратните първенци.
След почивката пропуски направиха Цунами, Стефанов и Уелтън. Левскарите заиграха прекомерно хазартно и при една контраофанзива резервата Марко Мажуга се измъкна самичък, само че стреля в тялото на синия вратар.
Часове след мача стана ясно, че Левски се раздели с Ивелин Попов по взаимно единодушие по избор на някогашния капитан на българския народен тим. 
Попето бе притеглен на " Герена " през лятото на 2022 година по експлицитното гледище на тогавашния треньор Станимир Стоилов с контракт за две години. Със синята фланелка той изигра 37 мача и означи 5 гола.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР