Владимир Клименко - ръководител на групата на Опозиционна платформа в

...
Владимир Клименко - ръководител на групата на Опозиционна платформа в
Коментари Харесай

Украйна арестува и бившия съпруг на прокурорката от Крим Наталия Поклонская

Владимир Клименко - началник на групата на " Опозиционна платформа " в градския съвет на Мариупол - е арестуван от украинските следствени служби поради съучастничество в " антиукраинска осведомителна акция в поддръжка на държавата-агресор ". 

Украинският политик е прочут като някогашният брачен партньор на прокурора от Крим, която по-късно се реалокира в Москва, отхвърли се от украинското си поданство и стана народен представител в Думата от " Единна Русия ". 

Партията, чийто представител е Клименко, е учредена от Виктор Медведчук - проруския олигарх, който беше арестуван на 12 април при опит да избяга от Украйна.

Владимир Клименко е описван като " рупор на Кремъл в източна Украйна ". Срещу него ще бъде повдигнато обвиняване за посягане на териториалната целокупност на Украйна. В навечерието на съветската военна инвазия той обществено е призовал за събаряне на украинското ръководство. Последното му известие във Фейсбук е от 22 февруари, когато той приканва " властта, която не съумя да възвърне Украйна и да реинтегрира Донбас, би трябвало да се махне ".  

Клименко се е укривал в Одеса, откакто е избягал от Мариупол, излиза наяве от известието. 

През 2020 година той се кандидатира за кмет против настоящия градоначалник Вадим Бойченко, само че губи, откакто притегля 25,84% от гласовете против близо 65 на 100 за Бойченко. 

Мариупол стана един от най-жестоко изумените градове в Украйна от началото на съветската инвазия, като към този момент е съвсем изцяло опустошен. Десетки хиляди поданици на града бяха принудени да бягат, а част от тях са депортирани принудително в Русия. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР