Владимир Карамазов сподели с последователите си в социалните мрежи, че

...
Владимир Карамазов сподели с последователите си в социалните мрежи, че
Коментари Харесай

Отличиха Владо Карамазов с престижна награда

Владимир Карамазов показа с почитателите си в обществените мрежи, че към този момент държи в ръцете си влиятелно отличие. Освен с акторската специалност, Карамазов от няколко години насам се занимава професионално и с снимка.

Ето какво написа той:

" Бяхме във Филипините през 2021 и снимахме Сървайвър. Христина е от най-близките ми хора, правилен другар и безценен човек. Тя работеше доста там, а аз след фотоси обикалях с едно разрушено моторче из селата в региона на провинция Камаринес Сур. Открих едно картинно рибарско селце против което се откриваше панорама към вулкана Майон. Често вървях там, въпреки и да беше надалеч. Снимах и си общувах с хората. Изкарвах си доста добре всякога. И всякога се връщах, разказвах и и я карах да пристигна с мен. Исках да и го покажа. И тя все не искаше, тъй като имаше работа. Но веднъж съумях да я убедя и Хриси се качи на разрушеното моторче. Много желаех да си изкара следобяд, който да помни.

По пътя видях, че небето става все по черно и че ще се излее дъжд подобен какъвто ние в БГ не можем да си представим. И това се случи. Едвам пристигнахме, а там нито вулкана се виждаше от бурята, нито нищо. Стигнахме до селцето през едни пътеки и стана мазало, все едно кофи с вода ни заливат. Видяхме една колиба в която се подслонихме. Бяхме мокри. Започнах нещо да мърморя, че това е поради нея, тъй като се е дърпала. Тя се подпря на прага на вратата и аз видях фрагмента. Мрачен кадър със страхотна натурална светлина. Започнах да фотографирам и внезапно изтичаха две деца. Буквално се нанизаха в фрагмента. Погледнах в апарата какво е станало и видях брилянтна комбинация с една страхотна жена, която гледа може би към спомените си.

Сигурен съм, че някой от горната страна ни подари този кадър. За нас двамата, поради загатна от това лято. Бая награди съм спечелил с него. Но това което се случва тези няколко дни е в действителност огромен подарък от живота. Исках да печеля този конкурс - Xposure International Photography Awards, тъй като е сложен, тъй като е безвъзмезден и вземат участие огромен брой фотографи (на церемонията май споделиха 80 000 кадъра) и тъй като за разлика от доста други състезания в този има единствено първо и второ място. Кръговете в журирането са пет и аз ги минавах. Накрая с Хриси влязохме във финалната седмица в категория Портрети. Само двама от седемте фотографа щяха да получат имейл, че са спечелилите и ще бъдат поканени в Шарджа - ОАЕ. Но шанса да получа имейл е дребен.

След две седмици получих имейл, че съм от двамата спечелили които ще си поделят първото и второ място. Всичко към пътуването поема фестивала. На страхотна гала взех второто място в категорията, само че това е една от най-важните ми награди. Поста го пиша за последните фрази. Как от време на време играта, която играеш, стартира да се подрежда в твоя изгода. Наградата беше мотива за пет извънредно значимо срещи за мен с хора, които са от авторитетните в света на фотографията. Показах им плановете си и всичко стартира да се случва бързо. Тези хора ми споделиха къде се намирам като фотограф и това което върша на какво равнище е. И че те застават зад мен. Все още в главата ми е каша. Много се веселя, че всичко това стартира тъкмо с този портрет. Парите, които получих като премия, ще са за самолетни билети за идващите срещи!

Започва да става доста забавно!

На Христина мога да кажа, че я обичам доста и можете да я гледате в " Есента на демона ", написа артистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР