Владимир Илиев записа първи точки за сезона след мъжкия спринт

...
Владимир Илиев записа първи точки за сезона след мъжкия спринт
Коментари Харесай

Първи точки за Владо Илиев за сезона, рекордно класиране за Благой Тодев

Владимир Илиев записа първи точки за сезона след мъжкия спринт на 10 километра в Йостерзунд (Швеция). Българинът сбърка единствено един път при двете си визити на рубежа и приключи 34-ти, което му носи 7 точки за генералното класиране.
Младата вяра Благой Тодев също завъртя една наказателна обиколка и финишира 57-ми. Това е и най-хубавият резултат за биатлонистът от Банско в стартовете от Световната купа.
Антон Синапов финишира 85-ти с два пропуща, а Димитър Герджиков зае 103-то място с общо три наказателни обиколки.
Победата в конкуренцията е за Себастиан Самуелсон. Представителят на домакините беше непогрешим на рубежа и не даде никакъв късмет на съперниците си. Ветле Кристиянсен и Йоханес Бьо от Норвегия също повалиха всички цели и финишираха надлежно на втора и трета позиция.
По-рано денем се организира и спринтът на 7.5км. при дамите. Там Милена Тодорова зае 41-во място с две неточности. Даниела Кадева сбърка един път и финишира 61-ва, а дебютантката Лора Христова се класира 113-та с четири пропуща.
Хана Йоберг от Швеция завоюва първото място с чиста пукотевица. Втора е Анаис Швеалие-Буше от Франция, също без неточност, а Марте Олсбу Ройзеланд от Норвегия зае последното ходило на подиума с една наказателна обиколка.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР