Владимир Федорушкин, отличен пилот и бивш командир на руския президентски

...
Владимир Федорушкин, отличен пилот и бивш командир на руския президентски
Коментари Харесай

Пилот разкри, че Путин е бил сериозно застрашен от самолетна катастрофа

Владимир Федорушкин, отличен водач и някогашен пълководец на съветския президентски аероплан, разкри, че един път той и неговите водачи са претърпели незабавна обстановка с съветския президент Владимир Путин на борда, която е била толкоз рискова, че съвсем е могла да докара до сериозен случай, съобщи БГНЕС.
Пред РИА Новости Федорушкин изясни, че случаят е станал по време на полет от съветската столица до родния град на Путин Санкт Петербург.
" Времето и в Москва, и в Санкт Петербург беше доста неприятно за хвърчене, със странични ветрове и на двете места. Ние излетяхме и до момента в който бяхме на към 5-6 000 метра във въздуха, попаднахме в турбуленция. Беше стихия в ясно небе ", напомни си водачът.
Според пилота-ветеран, полетът е бил най-трудният му полет в четиридесетгодишната му работа като професионален летец.
" Автопилотът продължаваше да бъде отвън надзор, изкачихме се на девет хиляди метра и се разклатихме толкоз зле, че в случай че не бяхме закопчали защитните колани, щяхме да ударим с глави на тавана ", сподели Федорушкин.
" По време на приземяването в Санкт Петербург дъждовната вода беше толкоз мощна, че съвсем покриваше летището ", означи водачът.
Федорушкин сподели, че след кацането на летището в Пулково в Санкт Петербург, Путин го помолил да пристигна в кабинета му, с цел да попита " какво е това ". " Говорихме малко за това. Разбира се, че беше неприятно преживяване. Вероятността самолетът да излети от кацащата лента беше към 90 %. Но успяхме ", приключи пилотът-ветеран. Федорушкин не посочи по кое време се е случил случаят.
Президентът на Русия лети на борда на мощно модифицирана версия на Ил-96, съветски аероплан с необятна каросерия, планиран от корпорация " Илюшин ". Флотът на президентските Ил-96 се състои от четири самолета, всички те са издигнати от Воронежската авиационна фабрика. Твърди се, че самолетът има серия от усъвършенствани функционалности за сигурност, в това число защитно покритие по продължение на рамката за комплициране на радари, система за заглушаване против ракети MANPAD и даже лична система за Противовъздушна отбрана. Първият от самолетите е доставен през 1995 година, като още три са признати надлежно през 2003, 2013 и 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР