Владимир Елдъров ощетил петима клиенти с 321 500 лева, твърди

...
Владимир Елдъров ощетил петима клиенти с 321 500 лева, твърди
Коментари Харесай

Второ обвинение за пловдивски адвокат, осъден за палежи и подбуди за убийство

Владимир Елдъров ощетил петима клиенти с 321 500 лв., твърди прокуратурата

Ново обвиняване - за машинация и корист с доверие, внесе в съда пловдивската окръжна прокуратура против 38-годишния юрист Владимир Елдъров. По друго дело за обезпечение на палежи и подбудителство към ликвидиране на съперници, той получи 7,6 година затвор. В момента апелира на по-горна инстанция.

Според новото обвиняване от ноември 2011 до юли 2014 година Елдъров е предизвикал имотна щета на петима свои клиенти в размер на 321 500 лв.. Като юрист той бил акредитиран да ги съставлява по застрахователни каузи за погашение на компенсации за техни потърпевши близки при произшествия. Парите се превеждали по негова банкова сметка, само че той не предавал парите на потърпевшите, а ги оставял за себе си, твърди прокуратурата.

Сумите варирали от 47 000 до 80 000 лв.. В един от случаите Елдъров присвоил напълно преведеното обезщетение в размер на 80 000 лв.. Така сумите в неговите сметки набъбнали до 354 958 лв..

24 души били негови клиенти по въпросните каузи за произшествия. Адвокатът едностранно решавал да усили възнаграждението си, като по свое убеждение оставял част от присъденото обезщетение за себе си. Сумите, с които ощетил потърпевшите, варирали от 700 лв. до 35 000 лв..

По делото са били разпитвани голям брой очевидци, изискани са банкови информации, осъществени са очни ставки, направени са експертизи, изискани са копия от документи и застрахователни бумаги.

Най-тежкото планувано от закона наказване за закононарушенията, по които е упрекнат, е отнемане от независимост до 8 години. Съдът може да постанови конфискация на част от имуществото му. В момента Елдъров е в пандиза с мярка " задържане под стража ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР