Влади Въргала няма да остане без пари, дори ако театрите

...
Влади Въргала няма да остане без пари, дори ако театрите
Коментари Харесай

Влади Въргала вече е на заплата към общината

Влади Въргала няма да остане без пари, даже в случай че театрите бъдат още веднъж затворени поради надигащата се поредна вълна на пандемията. Легендарният кукувец към този момент получава месечна заплата от общината, с цел да е персонален помощник на болната си майка. Възрастната госпожа има решение на ТЕЛК за 100-процента неработоспособност с право на непозната помощ.

„ Денонощно съм с мама, до нея би трябвало постоянно да има човек. Ако се постанова да не присъствам, разгадавам на подпомагане от сестра ми, сина и дъщерята. На 11 август, когато ставам на 54 години, някой от околните ми ще се грижи за майка. Навръх рождения си ден в 20 часа ще показва актуализирания театър „ Мемоарите на един Въргал ” на Sofia Summer Fest зад музея „ Земята и хората “, показа славният артист и режисьор пред „ Уикенд ” . И добави, че като персонален помощник получава към 500 лв.. Тече му стаж, а има и осигуровки.

За да е удобно на родителката му, Влади е трансформирал квартирата си в „ Редута ” в сходство на санаториум и клиника по неврология. Домът разполага с всички улеснения, от които се нуждае пациент, прекарал тежък инсулт.

Преди да получи мозъчния си удар майката на Въргала живяла сама в село Велчево. Къщата, която обитавала там, била на умрелия преди години втори татко на артиста. В провинцията старата жена се чувствала чудесно, само че за жалост в този момент е принудена да е столичанка заради подлата си болест.

„ Фелдшерът на селото и лекарите от Търновската болница избавиха мама. Благодарение на тях тя получи късмет за живот ”, разяснява Въргала. В последната година той демонстрира синовната си любов, като готви за родителката си и й оказва помощ да не се обездвижи. Освен това я храни и й дава медикаментите. Посветил се е дотам на майка си, че за себе си няма никакво време.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР