Влади Горанов става консултант чрез новоучреденото от него еднолично търговско

...
Влади Горанов става консултант чрез новоучреденото от него еднолично търговско
Коментари Харесай

Адв. Албена Белянова: Отстраняването на Горанов от от Борисов е Пунта Мара

Влади Горанов става съветник посредством новоучреденото от него еднолично комерсиално сдружение с лимитирана отговорност. Формално не той, а юридическото лице ще дава конкултанските услуги. В една естествена страна това би било очевидно заобикаляне на наредбите на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество по отношение на рестриктивните мерки след освобождение от висша обществена служба. В България обаче няма да има кой да го накаже.
Нормално би било и да назначи в новоучреденото сдружение и тези, с които управляваше в Министерството на финансите и в подчинените му интституции – Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “, АДФИ, ДКХ, АОП, ИА “Одит на средствата от европейския съюз “, а не те да не престават да ръководят от негово име, само че за наша сметка. Сега отстраняването му от Борисов е Пунта Мара.

Не, че не е ясно, само че е добре да се знае, с цел да няма единствено „ чувства “ за съгласуваност.

Нормално би било да притегли и като част от консултантския си екип и най-малко трима членове на КФН, един от които „ девойката “, на която е давал скъпи инструкции (също неуместно в една естествена страна след пропуснатите и от нея да бъдат събрани 500 000 000 лв. от такси за хазартна дейност).

Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество
Ограничения след освобождение от висша обществена служба
Чл. 68. (1) Лице, което е заемало висша обществена служба, няма право в продължение на една година от освобождението му от служба да подписва трудови контракти, контракти за консултантски услуги или други контракти за осъществяване на управителни или контролни функционалности с комерсиалните сдружения, едноличните търговци, кооперациите или юридическите лица с нестопанска цел, във връзка с които в последната една година от осъществяването на пълномощията или отговорностите си по работа е осъществявало дейности по предписание, контролиране или надзор или е сключвало контракти с тях, както и да е съучастник, да има дялове или акции, да е шеф или член на орган на ръководство или надзор на такива търговски сдружения, кооперации или юридически лица с нестопанска цел.

(2) Ограниченията се ползват и за комерсиалните сдружения, свързани с сдруженията по алинея 1.

Чл. 69. (1) Лице, заемало висша обществена служба, което в последната една година от осъществяването на пълномощията или отговорностите си по работа е взело участие в провеждането на процедури за публични поръчки или в процедури, свързани с даване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската страна, няма право в продължение на една година от освобождението си от служба да взе участие или да съставлява физическо или юридическо лице в такива процедури пред институцията, в която е заемало длъжността, или пред следено от нея юридическо лице.

(2) Забраната за присъединяване в процедури за публични поръчки или в процедури, свързани с даване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската страна, се ползва и за юридическо лице, в което лицето по алинея 1 е станало съучастник, има дялове или е шеф или член на орган на ръководство или надзор след освобождението му от служба.

МУТРИ, ВЪН!
ОСТАВКА!

Адв. Албена Белянова


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР