Вкусни сиропирани татлии, които ни приканват да ги опитамеНеобходими Продукти●

...
Вкусни сиропирани татлии, които ни приканват да ги опитамеНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Карагьоз татлии

Вкусни сиропирани татлии, които ни приканват да ги опитаме

Необходими Продукти

● прясно мляко - 1 в.ч.+1 с.л. за какаовото тесто
● олио - 1 в.ч.
● яйца - 1 бр.
● бакпулвер - 1 бр.
● квас - 2 ч.л. суха
● захар - 1 ч.л.
● какао - 2.5 с.л.
● брашно - 4.5 в.ч.
● орехи - 50 г смлени

Сироп


● вода - 4.5 в.ч.
● захар - 4 в.ч.

Начин на подготвяне

Първо се сварява сиропът. В тенджера се поставя захарта и водата и се оставя да покъкри за 15 минути. Вдига се от огън и се оставя да изстине.

В дълбока купа се чуква яйцето, изсипват се млякото и олиото, прибавя се захарта. Разбъркват се хубаво. След това се прибавят маята и бакпулверът, а брашното се прибавя по малко и последователно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с забрадка и се оставя да почине за 30 минути.

После от тестото се оформят 5 идентични топки. 4-те се заделят встрани, а към 5-та се прибавя какаото и 1 с.л. прясно мляко. Омесва се още веднъж. След това какаовото тесто се разделя на 4 идентични топки. В резултат имаме 4 бели и 4 какаови топки тесто.

Белите топки се разточват на тънка кръгла кора и се поръсват с орехи. Какаовите топки се оформят на дълъг фитил, колкото разточените бели кори. В началото на всяка кора се поставя по един какаов фитил и се увива на руло.

Разрязва се на части, необятни към един пръст и се подреждат в тава. Пекат се във фурна на 180 градуса. След като бъдат подготвени се заливат със леден сироп, изчаква се малко да попият и се поръсват от горната страна с малко орехи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР