Вкусен чай с добавка на куркума и джинджифил е прекрасна

...
Вкусен чай с добавка на куркума и джинджифил е прекрасна
Коментари Харесай

Екзотичен чай прочиства черния дроб и ускорява метаболизма

Вкусен чай с добавка на куркума и джинджифил е прелестна и здравословна напитка, която ще помогне за лекуване на грип и простуда през студения сезон. Освен това тази напитка усъвършенства храносмилането, прочиства черния дроб от токсините и спомага за ускорение на метаболитните процеси, което също е доста значимо.

Този чай е доста здравословен, само че е добре да запомните, че куркумата и джинджифилът са характерни добавки, които изискват спазването на известни ограничавания. Този чай не би трябвало да се пие при гастрит, панкреатит, диабет и язва на стомаха. Използвайки го, можете единствено да влошите хода на болестта или да предизвикате обострянето му.

За да извършите чай, са ви нужни:

·         1 ч.л куркума;

·         1 ч.л нарязан джинджифил;

·         500 мл вода;

·         1 ч.л пчелен мед.

Струва си да се знае, че медът е най-силният алерген, който сензитивните към него би трябвало да пропуснат, само че останалите съставни елементи в напитката могат да бъдат непокътнати.
Какво ще се случи, в случай че включите ДЖИНДЖИФИЛ в менюто си
Джинджифилът е прочут по целия свят с многочислените си свойства и несъмнено може да се дефинира като един от най-полезните артикули....

Процес на подготвяне

Куркумата съдържа куркумин. Този съставен елемент е много сложен за асимилиране от тялото, само че е доста потребен. За да се възползвате оптимално от всички преимущества на продукта, загрейте куркумата за малко време и по-късно започнете да приготвяте чая.

·         Обелете и смелете корена от джинджифил.

·         Вземете чайник и прибавете точното количество куркума и джинджифил.

·         Оставете водата да заври, изсипете готовите подправки.
Сироп от КУРКУМА и ДЖИНДЖИФИЛ – незабавно разберете защо може да ви помогне
Ако чувствате, че настинката е на път да ви повали, кашляте и усещате по какъв начин силите напущат тялото ви, побързайте да си приготвите сироп...

·         Покрийте чайника и оставете за 4-5 минути.

След като постои известно време, прецедете напитката. Добавете малко количество мед на усет, разбъркайте добре. Ако не сте затопляли преди този момент куркума, само че желаете всичките й потребни субстанции да се усвоят, прибавете черен надробен пипер на върха на ножа или една чаена лъжичка кокосово масло към напитката. За да придадете на напитката прелестен усет, можете да добавите малко количество мента и комат лимон.

Приготвеният чай е чудесно антивирусно средство, без което през зимата е просто невероятно. На е дин възрастен се предлага да пие не повече от чаша от напитката дневно.

Да не забравяме, че съставките на чая са мощно ароматни и хора, които не са привикнали с тях, първоначално ще е труно да го възприемат.

Използвайте всички преимущества на познатите артикули, насладете се на страховит усет и бъдете здрави! Нека да използваме даровете на природата рационално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР