Вкрая на всяка година правим равносметка на отминалите 365 дни.

...
Вкрая на всяка година правим равносметка на отминалите 365 дни.
Коментари Харесай

Пет предизвикателства за пестене на пари през 2024 г.

Вкрая на всяка година вършим равносметка на отминалите 365 дни. Каква беше тя за нас и фамилията ни? Какво можем да подобрим през идната?

Естествено, стопираме се и на финансовото ни положение, защото при актуалната висока инфлация би следвало да следим всеки излизащ от джоба ни лев, заяви.

Затова в края на 2023 г.ще ви представим няколко лесни провокации за икономисване на пари през идващите 366 дни.

По 2 лв. на ден

Какво можем да си купим с 2 лв. през днешния ден? А от какво можете да спестите 2 лв. в границите на деня? При положениече сте съществени, до края на идната година ще сте заделили 732 лв..

За си си помогнете с това предизвикателство, може да закусвате вкъщи – по-евтино е, също така и по-здравословно.

Това предизвикателство допуска да пестите всеки месец с 10 лв. повече. Например, в случай че през януари заделяте 10 лв., то през февруари те би трябвало да са 20 и така нататък Благодарение на него ще съумеете да заделите 780 лв. за годината.

Най-трудно ще е в последните месеци, когато ще би трябвало да пестите по надлежно 100, 110 и 120 лв., само че точно те щепокажат до каква степен сте съществени.

28 лв. на седмица

Това предизвикателство е малко по-трудно за осъществяване, само че крайният резултат си заслужава. Благодарение на него ще спеститеоколо 1500 лв. за цялата 2024 година

За да пестим по 28 лв. на седмица, можем да отделяме по 1 лев в понеделник, 2 лв. във вторник, 3 лв. в сряда и по този начин до уикенда, когато ще са ни нужни надлежно 6 и 7 лв..

За да го извършите, можете да пиете кафе единствено вкъщи или пък да се откажете от нездравословен табиет – тютюнопушенето, да вземем за пример.

Всички стотинки, които попадат в джоба ви

Ще се изненадате каква сума се събира, в случай че в продължение на седмица или месец не харчите стотинките, които вивръщат, а ги пестите. След това можете да ги обмените за по-едри пари в кварталното магазинче или супермаркета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР