Вкрая на април стана ясно, че United Group (собственик на

...
Вкрая на април стана ясно, че United Group (собственик на
Коментари Харесай

Голям инвеститор влиза в България

Вкрая на април стана ясно, че United Group (собственик на " Виваком " ) продава 4800 свои телекомуникационни кули в България, Хърватия и Словения на саудитската TAWAL, която е инфраструктурното поделение на Saudi Telecom Co., в договорка за 1.22 милиарда евро. Така на пазара на телеком инфраструктура в България навлиза голям вложител.

Най-голямата част от активите по договорката е в България - към 3200 от 4800-те кули. " Виваком " ще употребява инфраструктурата чартърен посредством дълготрайно съглашение. От TAWAL оповестиха също, че ще разширят сделките с останалите телекоми за шерване на кулите, а също и ще влагат в нова инфраструктура. Плановете на саудитската група, показа Мохамад Алхакбани, основен изпълнителен шеф на TAWAL в свое изявление пред .

Алхакбани сподели, че ще се създадат обилни финансови вложения в района, ще се вкарат най-хубавите процеси и практики, както и ще се предложат нови и новаторски артикули в портфолиото на United Group.

„ Искахме да си партнираме с компания, която споделя нашите полезности и бизнес цели, и открихме такава в United Group, както и нейно портфолио на три значими пазара и стопански системи в Европа. Има голям капацитет за напредък, изключително във връзка с внедряването на 5G и развиването на мобилни услуги. “, сподели още той.

" Искаме да надградим и разтеглим настоящата ни инвестиция, както и да развием партньорствата с други оператори в България, както и други пазари при внедряването на 5G в района. Искаме да осигурим по-бърза и по-надеждна съгласуваност за нашите клиенти, позволявайки чудесно покритие за всички оператори ", добави Мохамад Алхакбани.

Главният изпълнителен шеф на TAWAL сподели още, че инвестицията в договорката е към 1.2 милиарда евро, и чака тя да се усили.

Според Мохамад Алхакбани има огромна опция за консолидация в бъдеще и счита, че при всички случаи се чака напредък в ИКТ промишлеността в България с развиването на новите технологии, изключително в 5G и други новаторски услуги. „ Цифровата стопанска система изисква надеждна инфраструктура и се надяваме, че TAWAL може да я даде на пазара “, сподели още той.

Относно измененията в таксите към операторите, Алхакбани сподели: Таксите зависят от пазарните условия. Искаме да сме сигурни, че има взаимна полза за всички страни, било то оператори или TAWAL, с цел да подсигуряваме триумфа на всички и да осигурим резистентен бизнес в бъдеще.

Главният изпълнителен шеф на саудитската компания съобщи че, упоритостите им са да се разширят отвън Саудитска Арабия.

" Както казахме преди, имахме упоритост да се разтеглим отвън Саудитска Арабия районно и в границите на прилежащи пазари в Европа. И в случай че има благоприятни условия и те имат смисъл финансово и стратегически, ще се опитаме да ги реализираме в бъдеще. "

За развиването на новото дъщерно сдружение TAWAL Europe, Алхакбани съобщи: Първият ни приоритет е да интегрираме портфолиото на United Group, да се уверим, че започваме по верния метод оперативно и също по този начин да установим верните партньорства със съществуващите притежатели на кули, както и да разтеглим нашето портфолио, било то посредством създаване на нови кули или сливания и придобивания, а за какво не и всевъзможен тип стратегическо партньорство с някои от играчите в района.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР