Включването на Румъния в програмата за безвизово пътуване в САЩ

...
Включването на Румъния в програмата за безвизово пътуване в САЩ
Коментари Харесай

Ще пътуват ли румънците без визи в САЩ?

Включването на Румъния в програмата за безвизово пътешестване в Съединени американски щати бе тематика на диалози в понеделник сред държавния секретар по стратегическите въпроси Юлиан Фота и Кели Ан Буриски , заместител асистент секретар по националната сигурност на Съединени американски щати, която е на районна обиколка в Европа, съобщи организация Аджерпрес.

След консултациите представителката на Съединени американски щати беше призната от министъра на външните работи Богдан Ауреску.

Дискусиите бяха съсредоточени върху включването на Румъния в програмата за безвизово пътешестване и опциите за усилване на двустранното съдействие за реализиране на осезателен прогрес към тази обща румънско-американска цел.

Министър Ауреску още веднъж акцентира, че включването на Румъния в програмата за безвизово пътешестване е съществена политическа цел за управляващите в Букурещ и въпрос от необикновен интерес за румънското публично мнение, който има все по-голямо значение за двустранния и европейския дневен ред. Той акцентира смисъла на сполучливото осъществяване на взаимната акция за повишение на публичната информираност, която следва да бъде стартирана, и изрази цялостната подготвеност на Румъния да си сътрудничи със Съединени американски щати, с цел да подтиква намаляването на броя на отводите за издаване на визи.

Програмата за безвизово пътешестване (Visa Waiver) разрешава на жители на други страни да обитават в Съединени американски щати за интервал до 90 дни без да имат потребност от виза. Основният аршин за включването на дадена страна в програмата е равнището на отхвърлените молби за визи да не надвишава прага от 3 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР