Включването на орехови ядки в здравословния ви начин на хранене

...
Включването на орехови ядки в здравословния ви начин на хранене
Коментари Харесай

Полезните храни, които могат да ни вредят – орехи

Включването на орехови ядки в здравословния ви метод на хранене е наложително. Хапвайки орехи всеки ден ще имате крепко сърце. Богати са на омега-3 мастни киселини, който пък понижава неприятния холестерол и предизвиква производството на положителния. Те намаляват  и кръвното налягане. Могат да ви оказват помощ да укрепите имунитета си, поради високото равнище на антиоксиданти и управляват процеса на остаряване. Ново изследване пък демонстрира, че потреблението на орехи, е назад обвързвана с риск от рак на панкреаса и понижава риска от рак на гърдата. Орехите усъвършенстват репродуктивното здраве на мъжа. Една от най-добре защитаваните секрети към орехите е по какъв начин въздействат върху мъжката плодовитост. Изследването е открило, че единствено 75 грама орехи усъвършенства доста качеството на спермата.

Но…

Орехите могат да подтикват образуването на афти

Според някои експерти повода за това се крие в смяната на киселинността в устанат празнина. Подобен резултат могат да провокират още сиренето, лешниците, зелето и шоколада.

Решението:

Ако сте измежду хората, които са склонни към образуването на афти, избягвайте суровите ядки. Можете да ги хапвате печени, само че без сол или като добавка към обичания ви кекс, торта или сладкиш.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР