Включването на храни, богати на антиоксиданти във вашата диета, ще

...
Включването на храни, богати на антиоксиданти във вашата диета, ще
Коментари Харесай

Подобрете паметта и настроението: 4 храни с най-много антиоксиданти

Включването на храни, богати на антиоксиданти във вашата диета, ще помогне доста да усъвършенства здравето на мозъка и когнитивните функционалности. Става въпрос за елементарни и налични артикули, които освен ще прибавят ярки усети към вашата диета, само че и ще подобрят вашето здраве. She Finds пише за това.

Горски плодове

Според диетолога Шели Болс  " тъмните горски плодове като боровинки, малини и къпини са превъзходен източник на фитонутриенти и антиоксиданти. "

Известно е, че тези плодове защищават нервните кафези от увреждане, като по този метод забавят когнитивния спад и поддържат здравето на мозъка с придвижване на възрастта. Нещо повече, изгодите от горските плодове надвишават здравето на мозъка, защото те предизвикват здравето на сърцето и евентуално понижават риска от някои типове рак.

Независимо дали ги ядете пресни или ги добавяте към овесени ядки, палачинки, смутита или салати, горските плодове прибавят усет и усъвършенстват здравето на мозъка ви.



Снимка: Freepik

Тъмнозелени листни зеленчуци

Тъмнозелените листни зеленчуци са различен подтикващ мозъка източник на сила, защото съдържат голям брой антиоксиданти, свързани с когнитивното здраве и регулирането на настроението.

„ Тъмнозелените листни зеленчуци са богати на антиоксиданти, свързани с когнитивното здраве и намаляването на депресията “, споделя Болс.

Включването на спанак, къдраво зеле и други листни зеленчуци във вашата диета обезпечава богата на хранителни субстанции основа за здравето на мозъка и психическото благоденствие.



Снимка: Freepik

Ядки и семена

Когато избирате артикули за лека закуска, заложете на ядки. „ Ядките и семената са цялостни със здравословни мазнини и антиоксиданти, за които е потвърдено, че предизвикват здравето на мозъка “, споделя Болс.

Тя предлага тези богати на хранителни субстанции храни да се употребяват сурови или леко осолени, с цел да се усили оптимално тяхната хранителна стойност.

От поръсване върху салати и супи до прибавяне към парфета с кисело мляко и домашно приготвено мюсли, ядките и семената разкриват безкрайни благоприятни условия за възстановяване на здравето на мозъка с вкусни и засищащи предписания.



Снимка: Freepik

Тъмен шоколад

Добри вести за феновете на шоколада! Според Болс, тези вкусни, сладки лакомства могат да създадат чудеса с мозъка ви.

„ Черният шоколад съдържа антиоксиданти, които могат да насърчат здравето на мозъка “, споделя тя, като предлага сортове със наличие на какао от 70% или повече за оптимални изгоди.

Черният шоколад е отлично лакомство, което подхранва както тялото, по този начин и мозъка.



Превод: GlasNews.bg / Снимка: Freepik
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР