Ръкописните чернови на Фреди Меркюри за Bohemian Rhapsody на Queen се продават за £1,3 млн.

...
Включва вечния текст на песента нищо наистина няма значение и
Коментари Харесай

Включва вечния текст на песента "нищо наистина няма значение" и показва как звездата - преди да зачеркне "монголски" в полза на " Bohemian".

Бележките бяха един от звездните артикули сред съкровищницата на най-ценните вещи на фронтмена на Queen, които бяха обявени за продажба от луксозния аукционер Sotheby's.

Mercury's Бебешкият роял Yamaha - използван за композирането на някои от най-емблематичните хитове на групата - беше продаден на същия търг за £1,7 милиона.

Изображение: Роялът Yamaha на Фреди Меркюри. Снимка: AP

Змийска гривна във викториански стил, носена от Меркюри във видеоклипа към Bohemian Rhapsody, беше продадена за £698 500 - най-високата цена, плащана някога за бижу, притежавано от рок звезда.

Той надхвърли £295 000 ($368 000), платени за талисман от кожа и мъниста, носен от звездата на Бийтълс Джон Ленън.

Елементите бяха предложени на търг от близката приятелка на Меркюри, Мери Остин.

Изображение: Сребърна змийска гривна във викториански стил, носена от Фреди Меркюри. Снимка: Sotheby's

Прочетете още:

Певецът й остави дома си в Кенсингтън и всичките си вещи вътре, когато почина от пневмония, свързана със СПИН през 1991 г., на възраст от 45.

Общо 1400 артикула се продават на търг - включително зелена врата, покрита с ръчно рисувани любовни бележки от фенове, които бяха продадени за £412 750 ($521 000).

Изображение: Дъгата на Фреди Меркюри сако с цветна сатенена стрела от 1982 г. Снимка: AP Изображение: характерната корона на Меркюри, носена по време на турнето Magic. Снимка: AP

Други предмети, които ще бъдат продадени, включват пищните сценични костюми на звездата и ръкописни чернови на хитове като We Are The Champions.

Част от приходите от търга - който се очаква да донесе общо около £6 милиона - ще бъдат дарени за благотворителност.

Всички приходи от продажбата на пръстен с оникс и диамант на Cartier, подарен на Меркюри от Елтън Джон, който беше продаден за £273 000 ($344 000), ще бъдат дарени на благотворителната организация за борба със СПИН на певеца Rocket Man.

Изображение: Входът на аукционната къща Sotheby's беше домакин на "Фреди Меркюри - Негов собствен свят"

Предметите от търга бяха изложени в галериите на Sotheby's преди търг за създаване на безплатна експозиция в стил музей - наречена Фреди Меркюри: Негов собствен свят.

Изложбата привлече повече от 140 000 посетители за малко повече от месец.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР