Включва над 70 обекта в София“Втора употреба от години е

...
Включва над 70 обекта в София“Втора употреба от години е
Коментари Харесай

Секънд хенд пътеводител показва офертите в интернет

Включва над 70 обекта в София


“Втора приложимост ” от години е твърдо наложил се сегмент в пазара на дрехи у нас, който има свои фенове и сериозна мрежа от магазини, хранилища и сортировъчни центрове в цялата страна. А в последните години – и бързо възходящ дял в онлайн търговията. Около 40% от българите купуват облекла “секънд хенд ” съгласно социологическо изследване.

Ниските цени, богатият подбор и положителното съответствие цена-качество са измежду главните фактори, които притеглят толкоз огромен брой консуматори. Дори в по-малките градове има по няколко магазина за “втора ръка ”, а в огромните са десетки. Сортирането и преработката на облекла втора ръка в България пък е сериозна промишленост в която работят над 10 000 индивида по данни на сектора.
 От шест години групирам информация за магазините – адреси, дни за зареждане, работно време, изяснява Полина, която основава уеб страницата Secondhand-shops.com дружно със брачна половинка си Георги. От шест години групирам информация за магазините – адреси, дни за зареждане, работно време, изяснява Полина, която основава уеб страницата Secondhand-shops.com дружно със брачна половинка си Георги.
Хората с опит в този характерен вид шопинг знаят, че даже в дребните квартални магазинчета за използвани облекла могат да се открият скъпи находки. Проблемът постоянно е намирането на самите обекти, изключително в София. Ето за какво двама запалянковци са решили да съберат и подредят всички предложения за извършване на покупки на едно място в интернет.

Идеята хрумва на Полина и Георги Яневи през август 2016 година, а работата по реализацията й лишава към три месеца.

“Секънд хенд ми е занимание. От шест години, когато се реалокирах в София, групирам информация за магазините – адреси, дни за зареждане, работно време и така нататък Случвало ми се е да обикалям, до момента в който открия съответен магазин и в някои случаи съм установявала, че той към този момент не съществува ”, описа пред “Труд ” Полина. Тя е на 29 години и има 5-годишен опит в областта на онлайн маркетинга.

“Повечето сходни търговски обекти нямат уеб сайтове и трябваше да диря информация по разнообразни конгреси, с цел да схвана къде тъкмо се намират. Така натрупах немалка база данни за секънд хенд магазините в София. Един ден с моя брачен партньор Георги Янев, който е уеб програмист, взехме решение да съберем цялата информация в един уебсайт и по този метод да помогнем на доста други хора ”, изяснява Полина.
 Благодарение на вграденото гео таргетиране обектите, които са най-близо до потребителя, се демонстрират най-отгоре. Благодарение на вграденото гео таргетиране обектите, които са най-близо до потребителя, се демонстрират най-отгоре.
Платформата Secondhand-shops.com дава достъп на потребителите до карта с магазините за облекла втора ръка в най-големите български градове, като по този метод икономисва дълги часове ровене из хиляди страници, конгреси и изявления в мрежата. Предоставя информация за името на магазина, неговия адрес, ден на зареждане на нова стока, работно време и линк до страниците и профилите в обществените мрежи, в случай че има такива.

Благодарение на вграденото гео таргетиране обектите, които са най-близо до потребителя, се демонстрират най-отгоре. Освен това уеб сайтът предлага огромен лист с онлайн магазини, страници за търговия в обществените мрежи, както и блог с забавни четива по тематиката.

“Всички адреси, които са добавени на нашата карта, деликатно се ревизират. Повечето, които са в София, съм посещавала персонално ”, твърди Полина. Интегрираната алтернатива “заведи ме го магазина ” демонстрира целесъобразен маршрут от точката, в която се намира потребителя, до адреса на съответния търговски обект. Към момента на уеб страницата могат да се открият над 70 магазина в София и десетки други в още няколко града. Скоро порталът ще предлага и опция за търсене по име на съответен магазин.

Еко мода

Бизнесът щади околната среда


Секъндхендът не е единствено пестелив метод за ободряване на дрешника, само че и просвета на извършване на покупки, която щади здравето и околната среда.

“През последните години българите започнаха да се интересува освен от ниската цена, само че и от здравословния метод на живот. Хората започнаха да се грижат повече освен за себе си, само че и за околната среда ”, счита Полина Янева. “В по-развитите страни хората рециклират облеклата си и даже основават нови модели, като по този метод им вдъхват доза уникалност. Дрехите втора ръка могат да са по джоба на всеки и по едно и също време с това да оферират доста богато многообразие от модели ”, уверена е тя.

За производството на една елементарна памучна тениска се изразходват до 2500 литра вода по данни на Европейската комисия. Текстилната промишленост употребява близо 2000 типа препарати. Памучните нишки влизат в контакт със стотици химикали, които са рискови, както за хората, по този начин и за околната среда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР