Включиха се класове от ОУ Олимпи Панов“, ОУ Любен Каравелов“,

...
Включиха се класове от ОУ Олимпи Панов“, ОУ Любен Каравелов“,
Коментари Харесай

Проект Бъдещи инженери събра 740 ученици от Русе

Включиха се класове от ОУ „ Олимпи Панов “, ОУ „ Любен Каравелов “, СУЕЕ „ Св. Константин Кирил - Философ “ и ОУ „ Отец Паисий

Приключи планът „ Бъдещи инженери “ – лекции по инженерни науки за деца на съдружие „ Европейски начинания без граници “, който се осъществя по стратегия „ Знание и напредък “ на Еконт Експрес и Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “.

В теоретичните и практичните занятия взеха интензивно присъединяване повече от 740 възпитаници - най-вече от първи до трети клас. Лекциите бяха с времетраене от 60 минути и се организираха непосредствено в клас и във време, съобразено с образователния график на децата. В рамките на плана децата усвоиха доста нови познания и умения, свързани с инженерните науки.

В план „ Бъдещи инженери “ се включиха класове от ОУ „ Олимпи Панов “, ОУ „ Любен Каравелов “, СУЕЕ „ Св. Константин Кирил - Философ “ и ОУ „ Отец Паисий “. Работата в дребни групи разреши на бъдещите инженери да изградят привички за екипна работа. Благодарение на ръководителя на плана инж. Илиан Илиев всеки участник имаше опция да развива и завива болтове и гайки, да работи с шестограм, да следва опростена скица, да построява вериги, да инсталира спирачки, да сглобява разнообразни типове тротинетки, както и да сглобява кран за мотори. С позволение на управлението на всяко от учебните заведения съединените тротинетки се тестваха от учениците в коридорите на учебните заведения.

Проект „ Бъдещи инженери “ реализира задачата си да стимулира детските мозъци и да ги окуражи да учат повече. Показа на децата, че макар нежната си възраст имат нужните умения и с малко спомагателни познания могат да основават. Възможността да карат тротинетка, която са основали в екип със своите съученици, ги стимулира да търсят още умения от света на инженерните науки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР