ВКитай разведени съпрузи се скараха и отидоха на съд заради

...
ВКитай разведени съпрузи се скараха и отидоха на съд заради
Коментари Харесай

Разведени родители се скараха за праха на починалия им син

ВКитай разведени съпрузи се скараха и отидоха на съд поради праха на сина си, написа South China Morning Post.

Лянг и мъжът ѝ Хуанг се оженили през 1985 година Година по-късно им се ражда син, който бил кръстен Сяохуанг. През 2015 година двойката се развежда, а през 2017 година Сяохуанг, който по това време бил на 32 години, умира. Това събитие влошава вече неприятните връзки сред някогашните съпрузи. Родителите не могат да решат къде ще остане прахът на сина им и решават да го разделят.

Това провокира нова свада. Лянг се обръща към съда и декларира, че някогашният ѝ съпруг е присвоил целия прахуляк за себе си. Освен това, съгласно нея, той го е оставил в град Тайканг, макар че множеството родственици на Лянг са в Шанхай. Тя изиска брачният партньор ѝ да транспортира урната с пепелта до Шанхай и да ѝ плати обезщетение за морални вреди.

Хуанг отговори пред съда, че е взел единствено своята половина от праха. Според него половината, която Лянг е имала, е изгубена, тъй като тя я е изхвърлила. Той също по този начин упрекна някогашната си жена, че не изпълнявала майчинските си отговорности и я упрекна, че е отмъстителна. Хуанг също разкри, че желанието на Сяохуанг е прахът му да бъде оставен в Тайцанг. Съдът отхвърли изказванията на Лянг заради липса на доказателства.

Съдията посъветва и двете страни да проявят здрав разсъдък и да реализират съглашение в името на паметта на сина си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР