Вкарването на медикаменти в тялото с помощта на импланти е

...
Вкарването на медикаменти в тялото с помощта на импланти е
Коментари Харесай

Учени разработват имплант „жива аптека”


Вкарването на лекарства в тялото благодарение на импланти е все по-реална вероятност
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски учени създават имплант, който ще разреши на индивида да управлява цикъла на сън и пробуждане, употребявайки примес от синтетична биология и биоелектроника.

Агенцията за съвременни проучвателен планове към Министерство на защитата отпусна 33 млн. $ за плана на Северозападния университет, съобщи . Безжичният имплант, наименуван NTRAIN, ще употребява кафези, които създават пептиди (къси вериги от аминокиселини), способни естествено да контролират циркадните ритми на индивида.

На първо място, устройството би трябвало да оказва помощ на хора с неточен график на работа или на тези, които пътуват постоянно, защото сходен метод на живот нормално и стомашно-чревни проблеми. Имплантът употребява светлина, с цел да подтиква клетките да създават естествени пептиди.

Имплантът за контролиране на съня съчетава синтетична биология и биоелектроника
(снимка: Northwestern University)

„ Тази система за надзор ни разрешава да доставяме пептид при поискване непосредствено в кръвта. Няма потребност да носите медикаменти със себе си, няма потребност да си инжектирате и няма потребност да зареждате още веднъж устройството. Това е като имплантируема аптека на чип, който в никакъв случай не свършва ”, споделят учените.

Идеята на откривателите е устройството да се вгради в ръката на човек. С помощта на външен концентратор то ще се задейства. След като бъде задействан, имплантът ще стартира да създава точна доза пептиди, които се отделят в тялото и предизвикват унесеност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР