Вкаменените останки, принадлежащи на някои от най-древните предци на човечеството,

...
Вкаменените останки, принадлежащи на някои от най-древните предци на човечеството,
Коментари Харесай

Предци на Homo Sapiens по-стари с милион години

Вкаменените остатъци, принадлежащи на някои от най-древните предшественици на човечеството, се оказаха доста по-стари, в сравнение с учените в началото са считали, сочи ново проучване.

Вкаменелостите, измежду които е и тази на античната пещерна жена госпожа Плес, са били заровени в продължение на хилядолетия в южноафрикански пещери, известни като " люлката на човечеството ".

Съвременните способи за проучване в този момент демонстрират, че групата на тези ранни хора е бродила по земята преди 3,4-3,7 милиона години.

Тази нова последователност може да промени общоприетите показа за човешката еволюция.

Години наред учените смятаха, че типът Australopithecus africanus, чиито фосили са открити в пещерите Стеркфонтейн край Йоханесбург, е на възраст под 2,6 млн. години.

В подземния комплекс са открити повече остатъци от ранния човек, в сравнение с където и да било другаде по света, в това число съвсем цялостен череп, открит през 1947 година, принадлежал на ранна пещерна жена, кръстена госпожа Плес.



Според музея " Смитсониън " типът, който е ходил на два крайници, е бил доста по-нисък от актуалните хора. Средната височина на мъжките им представители е била 138 см, а на женските - 115 см.

Нови способи за радиоактивно датиране демонстрират, че госпожа Плес и другите открити към нея остатъци в действителност са с един милион години по-стари, в сравнение с се смяташе.

Преди това учените смятаха, че представителите на типа Australopithecus africanus са прекомерно млади, с цел да се трансфорат в рода homo, нашите прадеди, които към този момент са бродили по земята преди към 2,2 милиона години.

Сега тези открития сочат, че те са имали още един милион години, с цел да създадат този постепенен скок, което прави допустимо госпожа Плес и типът, от който тя е била част, да са измежду предците на модерните хора.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР