Визуално Genesis Helium 300BT осигуряват впечатляващ светлинен спектакъл(снимки и видео:

...
Коментари Харесай

Genesis Helium 300BT – ефектни ARGB аудио колонки


Визуално Genesis Helium 300BT обезпечават впечатляващ светлинен театър
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Вълнуващи, мултифункционални ARGB аудио колонки за звукова и образна приятност по време на игра – това са Genesis Helium 300BT.

Всяка от двете е с височина 200 мм, широчина 85 мм и дължина 105 мм. Това прави колонките доста компактни, подготвени да се поберат елементарно на бюрото, без да заемат доста място. Поддържат честотен диапазон от 100Hz до 20kHz, което е задоволително за гейминг. Имат мощ 12W всяка, а равнището на звука доближава 87 dB.



Една от най-съблазнителните особености на колонките е, че могат да се свързват както посредством кабелна връзка, чрез общоприетия 3,5 мм аудио-жак, по този начин и посредством Bluetooth 5.0. С други думи, могат да се прикачат към компютъра, а могат и да се сдвоят с телефона, съгласно обстановката. Това е прелестно, тъй като прави излишно обзавеждането с два набора озвучителни колони (един за компютъра и един за смартфона).

Но това, за което вероятно мнозина са мечтали и са чакали да се появи на пазара, е вграденото ARGB осветяване. То може да бъде ръководено посредством ARGB контролер или да се свърже към дънната платка. С него колонките пасват чудесно на оборудването на буйния фен на игрите.

Предният панел е направен от графитеночерна пластмаса, а останалата част от корпуса е дървена, покрита с ефектно фолио от въглеродни нишки. Изглежда впечатляващо и несъмнено доста геймърско. Логото на Genesis е елегантно и ненатрапчиво вписано в дизайна.

На дясната страна на едната колонка се намира контролният панел. Бутонът за включване е напълно типичен. Над него има три дребни бутона за избор на информационен режим, еко-функциониране и RGB.

Първият бутон, който е за избор на информационен режим, превключва сред кабелна и Bluetooth съгласуваност. Намиращият се наоколо диоден знак свети непрекъснато или пък мига, според от това кой от двата режима на работа е избра.

Еко-бутонът задейства еко-режим. Това ще рече, че при неналичието на интензивност колонките се изключат след един час. RGB бутонът трансформира режима на светене на ARGB осветлението.

Непосредствено до тях се намира портът за включване на ARGB кабела, посредством който колонките се свързват към дъното на компютъра или ARGB контролер. За задачата в комплекта е включен съответният кабел.

Отдясно са огромните въртящи се бутони за контролиране на силата на звука и силата на басите. Под тях са ситуирани конекторите за всички кабели, нужни за работата на колонките. В комплекта е включен кабел с чинчове и 3,5-мм жак.

Качеството на звука е тъкмо такова, каквото човек би очаквал от сходна двойка колонки. Високите и междинните честоти са чудесно възпроизведени. Басите се усещат не толкоз осезаемо, само че като се има поради какъв брой компактни са колонките, това вероятно е най-хубавото, което може да се извлече от сходен размер.

Общото усещане от Genesis Helium 300BT е доста прелестно. Визуално колонките обезпечават впечатляващ светлинен театър, прелестен и за тези, които не са почитатели на игрите. В комбиниране с един или няколко от другите гейминг-устройства на Genesis, като да вземем за пример клавиатура и мишка, а за какво не и LED RGB чердже, марката образува забележителна дизайнерска композиция, в която ярка цветосветлина се прелива в зрелищно образно шоу.

Геймърските аудио колонки Genesis Helium 300BT са налични в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на полския бранд на цена от към 130-150 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР