Визуализацията е мощен инструмент, чрез който можете да си отпочивате,

...
Визуализацията е мощен инструмент, чрез който можете да си отпочивате,
Коментари Харесай

Визуализация. Постигни мечтите си със 7 съвета за начинаещи!

Визуализацията е мощен инструмент, посредством който можете да си отпочивате, да повишите увереността си или да работите в посока реализиране на дадена цел. И всичко това със силата на мозъка. Ако до момента не сте опитвали визуализация, тези 7 съвета ще ви оказват помощ да извършите първите стъпки.
Какво е визуализация и за какво е толкоз потребна?
Визуализацията е е способ, при който си представяте позитивни облици, случки, хрумвания и знаци. Използва се за реализиране на триумф,, повече убеденост. Смята се, че визуализацията развива силата на мозъка и с нейна помощ можете да постигнете избрани цели.

Визуализациите са толкоз сполучливи, тъй като оказват помощ да развиете убеденост да употребявате силата на мозъка си. Когато си представяте нещо, вие активирате същите елементи от мозъка, както когато действително преживявате нещо. Някои даже дефинират визуализацията като метод да програмирате мозъка си и по-точно подсъзнанието.

Ако практикувате визуализация всеки ден, освен по-лесно ще постигате задачите си, само че и ще сте по-уверени, по-продуктивни, по-позитивни и по-малко уплашени .

Няма верен и неверен метод да практикувате визуализация. Трябва да откриете метода, който работи най-добре за вас.

 фантазии, очаквания
 Ето и 7 съвета, които ще ви оказват помощ, в случай че сте начинаещи.
 
1. Не мислете прекомерно задълбочено
За някои визуализацията е елементарно постижима, за други - сложна. Не тръгвайте с избрана настройка, оставете мозъка си отворен. Не премисляйте това, което се пробвате да си визиите. Пример: Трябва да си визиите алена чаша. Просто притворете очи и го направете. Не е значимо дали чашата е дребна, или огромна, за чай или кафе, ярко или мрачно алена. Оставете се на вътрешното си чувство и дано то ви води. Правилното е това, което вие прецените. Ключът към положителната визуализация е да влагате минимално изпитание.

 
2. Използвайте всичките си сетива
Въпреки името, визуализацията не е обвързвана единствено облици. Тя оказва помощ за насърчаване и на другите ви сетива. С помощта на аромати, звукове, усети и допиране да видите света по нов метод. Ако да вземем за пример визуализацията включва плаж, можете да вземете в ръце мидички или рапани, събрани от последното вървене на море. Можете да запалите ароматна свещ или да си пуснете тиха музика. Всичко, което би ви помогнало да се отпуснете.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР