ВизиткаОмид Резвани е в сферата на технологиите вече повече от

...
ВизиткаОмид Резвани е в сферата на технологиите вече повече от
Коментари Харесай

Грижата за хората е в основата на нашата фирмена култура

ВизиткаОмид Резвани е в областта на технологиите към този момент повече от 25 години. Завършва " Компютърни науки " в Лондон и започва кариерата си като програмист в " Нокия " през 1996 година Малко по-късно приключва и MBA стратегия към Imperial College в Лондон. След кариера в разнообразни софтуерни компании през 2017 година основава " " в България. Освен технологиите, които са негова пристрастеност през годините, той се ориентира и към въвеждане на новаторски модели на ръководство. Как се развива компанията в изискванията на пандемия през последните години и на какво ви научи коронавирус рецесията?
- " Мобайл Уейв Солюшънс " е бутикова софтуерна компания, където бизнес задачите са неразривно свързани с опциите за развиване на хората. Ние предоставяме на клиентите ни цялостни решения във всички аспекти на софтуерния витален цикъл - от разбор и ръководство на плана до създаване, тестване и поддръжка. Целта ни е да сътворяваме дълготрайни взаимоотношения с бизнес сътрудниците и да им предоставяме висококачествени услуги, осъществявани от квалифицирани експерти. Както за всеки различен бизнес, по този начин и за нас прекосяването през коронавирус рецесията беше обвързвано с големи провокации, само че и белязано с триумф и редица достижения.

Пандемията засегна една огромна част от нашите клиенти, като докара до краткотрайна загуба на доходи от бизнеса им. Това направи невероятно за тях да продължат да влагат в ИТ планове. Основната ни цел в този миг беше да успеем да запазим клиентите си, като в същото време защитим хората си, които са най-ценният запас на нашия бизнес. Ние имаме вяра, че същинските сътрудници си личат в моменти на рецесия. Това беше моментът, в който трябваше да демонстрираме партньорството си към нашите клиенти, както и да покажем умно ръководство по отношение на нашите чиновници.

Решението, което взехме, беше да създадем 50% отстъпка на нашите клиенти за интервала, в който те са лишени от доходи, като по този начин си подсигурихме продължение на работа по плановете. Същевременно инвестирахме в бизнеса, тъй че да сме сигурни, че това по никакъв метод няма да рефлектира върху чиновниците ни.
Реклама
Успяхме даже да се оправим с погашение на годишните бонуси и добавихме нови обществени придобивки. Бюджетът, очакван за образования, също беше непокътнат 100%, защото по време на пандемията хората имаха повече време да развиват нови умения. HR екипът се грижеше да повдига духа на сътрудниците и да основава положително въодушевление даже от разстояние посредством дребни, само че значими жестове на внимание.

Това, на което ни научи прекосяването през пандемията, беше, че в случай че една компания има постоянен, виновен и подкрепящ екип, както и сътрудници, на които може да разчита, няма рецесия, която да спре развиването й.
Кои са новите трендове във вашия бранш и какви са главните провокации пред вас в този момент?
- В последните години ИТ секторът се развива с извънредно бързи темпове. В резултат и на пандемията нуждата от цифровизация се появи и в доста нови браншове на стопанската система. На пазара се появяват нови и нови компании, а съществуващите не престават да се разрастват, с цел да могат да отговорят на непрекъснато възходящите потребности. Едно от най-големите провокации към бизнеса сега е намирането на опитни и квалифицирани фрагменти, които да могат да поемат възходящия размер от работа. Специфичното при нас е, че в хората, които наемаме, ние търсим освен професионална подготовка, само че държим да споделят нашите полезности и просвета, което да им разреши да станат част от екипа и да се усещат добре в него. За осъществяването на тази нелека задача разчитаме на мощния ни отбор, който се занимава с асортимент, както и на разнообразни стратегии за менторство и upskill образования в компанията. От началото на тази година започва и трейнинг академия, чиято цел бе да образова хора без на практика опит, които желаят да се развиват като Java или JavaScript програмисти.
Как определяте изискванията за бизнес в България и какво съгласно вас би трябвало да се усъвършенства?
- България предлага положителни условия и плодородна почва за развиване на ИТ бранша. Телекомуникациите, бързата и сигурна интернет връзка са в основата на построяването на сполучлив ИТ бизнес. Това, което липсва в страната, е елементарен и комфортен метод за напредване вътре на територията й, което да разреши и придвижване на фрагменти.
Реклама
Клиентите на " Мобайл Уейв Солюшънс " оперират в разнообразни страни по целия свят, заради което избрахме и стратегическото разположение на нашия офис, който сега заема три етажа в постройка, която се намира на 20 минути от летището и на толкоз от центъра на града.

Новата действителност, основана от пандемията, ни разреши да разгърнем капацитета на работата от у дома и да разтеглим нашия екип и в градове като Пловдив и Варна, където към този момент имаме построени цели екипи.

Това, което липсва на България, с цел да се трансформира в един същински европейски ИТ хъб, е вложения в обучение и повишение на квалификацията както от страна на страната, по този начин и от бизнеса. Смятам, че първата крачка в тази посока е към този момент направена с откриването на новия Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии, само че има още доста да се направи в тази тенденция.
Какво променихте в ръководството на компанията - от процеса на подборна нови фрагменти, през грижата за хората и хибридния метод на работа?
- Стилът на ръководство в " " постоянно е бил друг от всеобщия корпоративен метод, действителен при множеството ИТ компании на пазара. При нас чиновниците вземат участие интензивно във всички процеси, в това число при взимане на значими решения, свързани с бизнеса. Всеки е добре пристигнал да показа концепциите си за усъвършенстване или развиване, персонално или на бизнеса. Ако са добре аргументирани, те биват подкрепени. Прозрачността на ръководството и хоризонталната конструкция са част от полезностите на управническия жанр.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Коментари и разбори 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Енергетика 1 Политика 2 Войната в Украйна 3 Политика Реклама
Иновативният метод дава отражение и в процеса по асортимент, където с изключение на нововъведения справочник при явяване на изявление, който нашите рикрутъри дават на претендентите, в избрани случаи се организират и самостоятелни сесии за подготовка. За нас е доста значимо да оставим позитивно усещане за компанията и процеса у всеки претендент, даже и когато той не продължи напред по една или друга причина.

Грижата за хората е в основата на нашата просвета. За нас е доста значимо всеки чиновник на компанията да усеща, че за него се поставят грижи и му се отделя персонално внимание. Освен общоприетите придобивки, които се одобряват като даденост на пазара, ние се стремим да надградим с чести начинания за сближение на колектива (обяд с изпълнителния шеф, закуска в офиса, или Ден за работа с деца и домашни любимци). Нещо, което въведохме по време на пандемията и запазихме след това, е спомагателната грижа за нашите чиновници в болничен. С цел да се усещат по-малко уплашени и изолирани им пращаме кошници с плодове и лакомства. За родителите, които трябваше да преживеят онлайн образованието на децата си, организирахме образователен ъгъл в офиса, който може да се употребява непрекъснато от всеки чиновник. Макар и да знаем, че работата от офиса основава по-сполотена и екипна атмосфера, ние сме възприели хибридния модел и даваме опция всеки да направи персонален избор и да работи оттова, откъдето се усеща най-добре.
Какви старания полагате, с цел да надграждате уменията на чиновниците си и да ги запазвате дълго време в компанията?
- Развитието на хората е една от главните полезности в компанията. Ние влагаме в развиването на спомагателни умения и подготовка на нашите чиновници, защото те са един от главните ни активи. Предоставяме опция сами да изберат на какви курсове да се запишат или ние сортираме и предлагаме трейнинги, които считаме за подобаващи за тях, като напълно покриваме разноските. Съвсем скоро ще имаме и човек, който ще бъде претрупан със задачата да се грижи за развиването и вътрешното образование на хората.

За всеки чиновник има избран бюджет, който може да употребява за повишение на квалификацията и уменията си, свързани в актуалната му позиция или с прекосяване към друга. Стимулираме и вътрешния продан на опит сред екипите в другите планове, като организираме специфични събития, на които това да се случва.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Всяко тримесечие се допитваме до чиновниците ни под формата на въпросник, посредством който да оценят компанията и развиването си в нея. Също по този начин практикуваме така наречен Stay interviews, които да ни оказват помощ да установим съществуването на проблем в ранен етап и да работим за неговото премахване.
Какви умения е добре да имат младите експерти, с цел да могат да се впишат по най-хубавия метод във вашата компания?
- Открита връзка, честност, адаптивност, транспарантно отношение към бизнеса и почитание към екипа, това са качествата, които ценим и градим в " ". Вярваме, че всеки може да бъде подготвен, стига да има предпочитание и да е задоволително еластичен да одобри предизвикването.
Какви са вашите проекти за развиването на компанията в идващите няколко години?
- В " Мобайл Уейв Солюшънс " имаме една съществена упоритост и тя е да създадем място, което нашите клиенти да свързват с качественото създаване на техните артикули и тактика за развиване. От друга страна, желаеме за нашите чиновници компанията да е място, където те могат да се развиват и да следват упоритостите си, като поддържат и един добър баланс сред работа и персонален живот.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР