ВизиткаИвелина Кавурска е част от MFG от 2014 г. Започва

...
ВизиткаИвелина Кавурска е част от MFG от 2014 г. Започва
Коментари Харесай

Незабавни плащания и кредитиране ще са най-атрактивни в сферата на финтех

Визитка Ивелина Кавурска е част от MFG от 2014 година Започва работата си като правист и през годините заема разнообразни управнически позиции в сдруженията Easy Payment Services, iuvo, АКПЗ, част от групата. Като шеф " Стратегически планове " на MFG е неделима част от най-смелите и огромни начинания на групата. Има магистърска степен по право от УНСС, EMBA от Sheffield University и Strategic Management and Leadership Diploma level 7 от Chartered Management Institute. MFG е 100% българска група компании, чиято задача е да обезпечи опция за елементарен достъп до финансиране на всеки без оглед на моментното му обществено и финансово положение. Някои от фирмите в групата оперират на българския пазар от над 17 години. MFG е дейна в седем страни: България, Румъния, Украйна, Полша, Испания, Северна Македония, Хърватия, и възнамерява огромна геоекспанзия на основни европейски пазари и други континенти. Групата на MFG е шеф на повече от 8300 души в над 450 офиса в страните, в които оперира. Основният фокус на активност е предлагането на финансови и кредитни артикули за физически лица и за дребен и междинен бизнес. Дружествата в групата имат общо 15 настоящи регистрации и лицензи за осъществяване на разнообразни контролирани действия от съответните надзорни органи на България, Румъния, Русия, Полша, Естония, Украйна и Северна Македония. В портфолиото на групата влизат компании и марки като Easy Credit, " Бяла Карта ", Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, модела " купи в този момент, заплати по-късно " NewPay и други. Какви са трендовете във финтех света в навечерието на 2023 година?
- Негативният резултат на пандемията е към този момент зад тила ни, а позитивното, което би трябвало да отчетем, е, че всички станахме очевидци на натурален преход от общоприета офлайн връзка към виртуална съгласуваност. Финансовите институции стартираха понижаване във физическите мрежи за продажби и обслужване на клиенти, а магазините се ориентираха към електронната търговия. Това в огромна степен оказа въздействие както на стокооборота, по този начин и на паричния продан. Засилиха се търсенето и нуждата на самостоятелните клиенти и комерсиалните сдружения да имат елементарен и предпазен достъп до цифрови финансови артикули, незабавни заплащания, които да обезпечават на момента приемане на оборотни средства, както и бързо и качествено цифрово обслужване. Незабавни заплащания и кредитиране в цифрова среда са вероятно не най-новите трендове във финтех, само че ще останат най-атрактивните, най-търсените и с най-ценен обществен и стопански резултат . Като 100% българска група в MFG сме изключително задоволени, че точно български компании съумяваме да осигурим достъп до финансови услуги по комфортен, елементарен и предпазен метод.Компаниите в групата наMFGпредлагат цялостен набор от финансови услуги - разплащания, кредитиране за физически и юридически лица, платежни принадлежности, BNPL извършване на покупки, през добре познати марки, които се употребяват от доверието на потребителите, като " Бяла Карта ", NewPay, " Изи Кредит ", " Вива Кредит ", Fintrade и други .
Какви промени очаквате в бранша през 2023 година, в случай че вземем поради утежняващата се икономическа обстановка по света?- 2022 година промени доста бизнес средата и това не би трябвало да се преглежда единствено еднопосочно. В идната година фирмите ще са внимателни и залагащи на успеваемост и оптимизация на всички бизнес процеси.
Колкото до финтех услугите - незабавните заплащания и кредитирането ще останат топ желан избор на потребителите. Всички съществени играчи обръщат взор към концепцията, основават свои лични платежни принадлежности и прибавят интервенции с цифрови активи. В MFGвече втора година сполучливо предлагаме тази новаторска за българския пазар услуга и образоваме и потребителите, и търговците за непосредствените изгоди от нея. Убедени сме, че сполучливо постановяваме и този модел в страната.
Реклама
Обвързаните с електронна търговия решения за заплащане ще бъдат взрив на пазара - имам предвид BNPL приложенията. Представете си удобството да пазаруваш онлайн и разплащаш изцяло несъмнено и на вноски, които са определени от вас. И това не е даже заем! Този вид модели са извънредно печеливши както за търговците, по този начин и за клиентите - по тази причина растежът на BNPL търговията продължава с бързи темпове, радвайки се на всеобщо утвърждение от интернет потребителите.

Именно такова е нашето приложение за финанси NewPay - леко и комфортно за прилагане, превъзходен метод за разсрочване на покупки.
Може ли секторът на финтех услугите да продължи да пораства макар възможната криза?
- Според проучване на консултантската организация Kenneth Research, оповестено от MarketWatch, световният финтех пазар записва годишен ритъм на напредък 22.17% за интервала 2018 - 2023 година, като се чака в края на посочения интервал неговият размер да доближи 305.7 милиарда $.

Финтех секторът ще продължи да пораства, тъй като нуждата от това е справедлива! Независимо от рецесиите и трусовете. Броят на финтех фирмите единствено в България нараства приблизително с 36% всяка година. Ние в MFG успяхме в последните две години освен да пуснем на пазара нови финтех стартъп компании, само че и да довършим дигитализирането на продуктите на главните ни компании, които към този момент оферират услугите си и напълно в цифрова среда.
Реклама Кои финансови услуги очаквате да бъдат най-търсени през 2023 година?
- Отборът ни вMFGе доста умел, отдавна сме дружно.Неслучайно заемаме лидерска позиция в небанковия бранш към този момент толкоз години. Познаваме чудесно и клиентите си, тъй че да им предложим качествена, новаторска, сигурна и елементарно налична услуга в точния миг.

Затова в този момент бих се спряла на следните съществени - кредитиране и BNPL артикули. Няма да пропусна и трендовете в RegTech, каквито планове имаме и ние. Разполагаме със личен IT хъб, екипи в региона на науката за данни и compliance екип, с които взаимно създаваме софтуерно решение, което се употребява освен от нашите лични компании, само че ще пуснем и на пазара. То ще обезпечава KYC, KYB процеси, transaction monitoring и рисково профилиране. Не по-малко значимо от комфортния цифров развой е той да е благонадежден и предпазен . Целта на този regtech артикул е да понижи риска от кражба на идентичност, пране на пари, финансови измами и финансиране на незаконни организации. Заедно с това оказва помощ за ръководство на риска и да се разбере държанието на клиентите.

Разработването на KYC функционалности се трансформира в конкурентно преимущество за финтех компании, посветили се на основаване на висококачествено прекарване за потребителите.
Има ли терзания измежду вашите клиенти и в случай че да - кои са най-често срещаните?
- Процесите на цифрова промяна са неизбежно свързани с разбираема степен на съмнение към цифровите канали. Това не е голословно, тъй като не са необичайност кражбите на идентичност. Тук е мястото да отбележа разработваните от MFG ESG планове, свързани с финансовата просветеност и информиране. Не можем да чакаме, че децата ни ще са положителни бизнесмени в живота си, в случай че финансовото им обучение куца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР