ВизиткаИван Житиянов започва кариерата си на 15-годишна възраст като разработчик

...
ВизиткаИван Житиянов започва кариерата си на 15-годишна възраст като разработчик
Коментари Харесай

Инвестираме в качествен мениджмънт, квалификация на хората и развитие на организацията

Визитка Иван Житиянов стартира кариерата си на 15-годишна възраст като разработчик на програмен продукт на Java. След четири години работа в тази сфера и в две компании той взема решение да последва дългогодишната си фантазия да работи в региона на мрежовата съгласуваност. В резултат стартира работа в Orbitel, водеща телекомуникационна компания в първите години след либерализацията на локалния пазар. Иван Житиянов стартира работа в " Телелинк " през 2006 година в търсене на по-разнообразни планове и клиенти. Въпреки че през последните 12 години той управлява разнообразни сегменти и функционалности в " Телелинк ", неговата пристрастеност и присъединяване в техническата част на бизнеса остават. Неговият път в " Телелинк " минава през съвсем всички стъпки в кариерната стълбица. Пред 2012 година той поема управлението на целия отдел " Системна интеграция ". През идващите пет години отделът бележи впечатляващ растеж, което води до отделянето му в нова компания под името " Телелинк Бизнес Сървисис " (ТБС), а Иван Житиянове назначен за неин изпълнителен шеф. През 2019 година ТБС става група от компании, оперираща в седем страни, отпред с Иван Житиянов. Иван Житиянов беше преподавател в конференцията, проведена от " Капитал " и " Кариери ", която се организира на 27 октомври. До какви промени в ръководството доведоха поредицата от рецесии като пандемията и войната в Украйна?
- Приоритетите и тактиката на TBS не са се трансформирали значително в резултат на събитията в международен мащаб. Пандемията предизвика дигитализацията на доста равнища и ние съумяваме да посрещнем потребностите на нашите клиенти в тази посока. Смятам, че непрекъснато се приспособяваме към световната обстановка, която ни предизвика да ускорим някои процеси при нас, свързани с развиването на съответни насоки от нашия бизнес, като киберсигурността и индустриално IoT. Правим го с инвестиция в човешкия капитал, знанието и експертността в компанията.
Какви качества би трябвало да имат водачите в една нова и по-несигурна среда за бизнес?
- До огромна степен способността и отговорността да взимаш решения в сложна и неразбираема обстановка е основна за всеки водач. Трезвата преценка и способността да поставиш верния фокус пред компанията в миг на комплицирана световна динамичност трансформира и чувството на хората за несигурността и ги стимулира да се приспособяват.
Кои са главните провокации пред ръководството на човешките запаси?- Намирането и задържането на верните за компанията хора са главен фокус за нас. Динамичният пазар на труда, предизвикан от инфлацията и обществените последици от пандемията, основават компликации и в двете направления. Реклама
Бизнесът ни се уголемява и желаеме да притеглим хора с опит, с които да развиваме повече огромни планове в България и в чужбина, свързани с създаване на IT инфраструктура и цифрова промяна. Затова поставяме старания да притеглим качествени фрагменти, които с изключение на професионални благоприятни условия ще намерят вярната за тях работна просвета и среда.

Като компания в областта на ИТ услугите оценяваме хората като най-важния капитал и постоянно сме се грижили те да се усещат сигурни и на мястото си в TBS. Това е обвързвано освен с равнищата на хонорари и с придобивките, само че и с това да имаме другарска и положителна среда за работа, където техните умения и благоприятни условия да се разпрострат в цялостна степен. За тази цел влагаме в първокласен мениджмънт, подготовка на хората и развиване на организацията.
Свързани публикации Бизнесът ни се развива позитивно макар провокациите 8 август 2022, 00:00 Дигитални ли са университетите ни 5 май 2022, 00:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР