ВизиткаИван Иванов е член на борда на директорите на Scalefocus

...
ВизиткаИван Иванов е член на борда на директорите на Scalefocus
Коментари Харесай

За 10 г. Scalefocus реализира над 500 успешни проекта за повече от 300 клиента от 3 континента

ВизиткаИван Иванов е член на борда на шефовете на Scalefocus и изпълнителен шеф на компанията от октомври 2020 година Има бакалавърска степен по компютърни системи и технологии от Техническия университет - София, и магистърска степен по информатика от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Кариерата му стартира през 2002 година като софтуерен разработчик и минава през началник на екип в няколко софтуерни компании. В Scalefocus стартира работа още от основаването й през 2012 година, като минава през разнообразни механически и мениджърски позиции до поемането на поста изпълнителен шеф. КомпаниятаScalefocus е водеща софтуерна компания, която дава гъвкави софтуерни решения и услуги в региона на дигитализацията за да подкрепя клиентите си да иновират сполучливо, да порастват и да посрещат софтуерните и бизнес провокации. Стартирайки с един офис през 2012 година, през днешния ден Scalefocus има 7 развойни центъра в България, Северна Македония и Турция, както и комерсиално посланичество в Съединени американски щати. Компанията е неведнъж отличена от организации като Forbes и Deloitte като една от най-бързорастящите в Европа и една от най-иновативните в България. Г-н Иванов, Scalefocus е на пазара от 10 години, какво реализира компанията за това време и каква е задачата й?Scalefocus е компания, която интензивно работи за потребление на технологиите и нововъведението за възстановяване на живота на хората - на нашите клиенти, на сътрудниците ни, както и на обществото. За 10 години сполучливо реализирахме над 500 плана за повече от 300 клиента от целия свят, на които оказваме помощ да порастват, да иновират и сполучливо да трансформират бизнеса си. Сред тях са компании от Fortune 500, водачи в промишлености като опазване на здравето, финанси и обезпечаване, енергетика, IT и други Реклама Работата по все по-комплексните потребителски планове дава и доста благоприятни условия за развиване на сътрудниците ни. През годините екипът ни доближи до близо 800 души, които работят в 4 страни. Натрупаната експертиза и положителни практики споделяме с IT общността посредством партньорства с водещи университети и учебни заведения, посредством личната ни Scalefocus Академия, както и посредством образуване на разнообразни софтуерни образования.
Активно работим и за подкрепяне на обществото посредством поддръжка на разнородни социалнозначими дела.
В каква тенденция се развиват компанията и потребностите на вашите клиенти?- През годините бизнесът ни сполучливо се трансформира в посока даване на услуги с висока добавена стойност за клиентите ни. Основен фокус са ръководените услуги (Managed Services) и даването на сложни цялостни решения. Реклама
Като част от ръководените услуги създадохме няколко центъра за разработка на програмен продукт за клиенти, които през днешния ден образуват забележителна част от приходите на компанията. Това са дълготрайни планове с огромни екипи от Scalefocus, които дават отговор за целия механически домейн и набор от системи на клиента. В тях покриваме цялостния витален цикъл на разработка на програмен продукт - от архитектура и дизайн, през разработка и тестване до внедряване и поддръжка.
Как успявате да задържите експертите си?- Бизнес трансформацията на компанията носи от ден на ден дълготрайни и огромни интернационалните планове, в които екипите ни са ангажирани. Това дава опция на сътрудниците ни да иновират, да учат и да се развиват професионално, като употребяват най-новите технологии в работата си и следват последните трендове в другите софтуерни посоки, в които Scalefocus оперира.
Ключово значение за сътрудниците ни имат културата на шерване на познания и опит в компанията посредством редица начинания - от наставнически стратегии, през софтуерни образования и такива за насърчаване на меки умения, до разнообразни формати, при които обсъждаме последни трендове и положителни практики, насъбрани в хода на работата по потребителските планове.

Активно поддържаме и израстването на водачи вътре в организацията, защото имаме вяра, че това носи най-висока стойност за сътрудниците ни и оказва помощ за създаване на неповторимата просвета и еднаквост на компанията. Ето за какво въведохме стратегия LEAD за насърчаване на лидерски умения, която се радва на доста огромен интерес.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Право 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Политика 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Свят Реклама
Приоритет за Scalefocus е основаването и поддържането на приятна и подкрепяща работна среда. През последните години сполучливо въведохме модел за работа отвред, който дава независимост на сътрудниците ни да изберат от кое място да работят. Внедрихме и новаторска система за гъвкави обществени придобивки в разнообразни категории, като бяхме измежду пионерите в България. В Северна Македония системата досега е без аналог. Въведохме и стратегия за поддръжка на психологичното здраве.
Как поддържате софтуерната експертиза в компанията?- Технологичните ни екипи са профилирани по вертикали за реализиране на оптимален фокус при развиване на експертизата. Освен посредством практическата работа сътрудниците ни имат опция да натрупат познания и посредством голям брой образования с външни и вътрешни лектори, както и посредством разнородни стратегии за сертификация.
Прегръщаме и всяка опция за иновация и диверсифициране на софтуерното ни портфолио. Пример за това е новосформираният ни Golang екип, както и основаният новаторски курс по програмния език на Гугъл в нашата Scalefocus Академия в партньорство с други IT компании. С него адресираме действителен дефицит на квалифицирани фрагменти на пазара на труда в България и района.
Споменахте и за приноса към обществото като цяло...- От основаването си до през днешния ден Scalefocus интензивно работи за развиването на млади гении в поддръжка на IT екосистемата в страните, в които оперираме. Безплатната ни Scalefocus Академия дава на практика познания и умения на хора без професионален опит в IT сферата и основава квалифицирани експерти за цялата промишленост в България и Северна Македония. Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Натрупаният опит по разнородни потребителски планове през годините ни стимулира и да споделяме наученото с IT общността. Активно си партнираме с водещи учебни заведения и университети, развиваме и лични начинания и събития на софтуерни тематики.

Работим и по новаторски социалнозначими планове. Само през 2021 година завършихме няколко такива. Разработихме програмен продукт за ръководство на хардуер, който автоматизира процеси за ранна диагностика на рак за една от най-големите биотехнологични компании в света. Реализирахме и мобилно приложение, което улеснява живота на диабетиците, като им дава опция да водят електронен дневник на проучванията на кръвната си захар и в действително време да го споделят с лекуващия си доктор. Разработихме също и новаторско мъдро устройство за асистиране на незрящи хора посредством сензорен хъб - SoundVision, което може да размени белия бастун и да оказва помощ в редица други действия. Прототипът беше утвърден за влизане в серийно произвеждане.

Не на последно място, интензивно участваме и в про боно планове, дарителски начинания и поддръжка на социалнозначими дела, които са значими за сътрудниците ни.
Какви са вероятностите пред компанията?
- Следваме тактика за преобразяване на Scalefocus в мултинационална компания с фокус върху даването на цялостни решения с висока добавена стойност за клиентите ни. Паралелно с разрастването на потребителската ни база в Северна Америка, Европа и Близкия изток усилваме и екипите си. За да бъдем по-близо до клиентите си, търсим разгръщане и разкриване на нови офиси в други елементи на света.

Стремим се Scalefocus да бъде и позитивен катализатор за развиване на цялата IT екосистема в България и в страните, в които оперираме - както посредством Scalefocus Академията, по този начин и посредством интензивно партньорство с водещи учебни заведения и университети.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР